Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezondere levensstijl en betere prestaties.

Recepten


Wil je graag gezond leren koken? Bekijk zeker onze thema's Gezonde voeding en Maak je niet dik.

Hieronder vindt u enkele recepten terug die kunnen helpen in het realiseren van een gezonde levensstijl. Smakelijk!


Vietnamese kip met gember en chilipeper

Ingrediënten:

  • 2 el gehakte gember
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 chilipepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gr kip (filet of ontbeend vlees)
  • 2 el limoensap
  • 2 el water
  • 2 handjes taugé
  • 2 lente uitjes in fijne ringetjes peultjes of kool of worteltjes of paprika, ....

1. Doe olie in een pan en bak de citroenschil, gember, chilipeper en knoflook ongeveer 1 minuut totdat de knoflook bruin begint te worden.
2. Voeg de kip toe en roerbak totdat de kip lichtbruin is.
3. Voeg limoensap en water toe en laat het een paar minuutjes sudderen.
4. Meng de taugé, lente uitjes en andere groenten erdoor en laat het 1 minuut goed warm worden.

Je kan hier rijst of noedeltjes bij serveren.


Koude soep van tuinkers, gerookte forel en gegrilde amandelen (4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 filets van gerookte forel
  • 3 bakjes tuinkers
  • 1 preiwit
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 koffielepels amandelschilfers
  • Peper en zout

1. Snij de gerookte forel in blokjes.
2. Snij het preiwit in fijne ringetjes. Schil de wortel en de aardappel en snij in kleine blokjes.
3. Snipper de tuinkers fijn en hou enkele sprietjes apart voor het garnituur.
4. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder verstof.
5. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de preiringetjes, de wortel- en de aardappelblokjes toe. Laat 25min koken. Mix tot een gladde soep.
6. Smelt de boter in een kookpot en laat de tuinkers 3 min op een zacht vuur smelten. Voeg de tuinkers en de lichte room toe en mix opnieuw.
7. Kruid met peper en zout.
8. Zet koel weg.
9. Serveer in een diep bord en garneer met de blokjes gerookte forel, de amandelschilfers en enkele sprietjes tuinkers.


Gebakken scampi met tagliatelle van courgette en pasta (4 personen)

Ingrediënten:

  • 800g scampi
  • 150g tagliatelle
  • 2 courgette
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 gele paprika
  • Kerriepoeder
  • Vetstof

1. Pel de uien en snij ze met de gele paprika in blokjes en kook ze 10 minuten in de groentebouillon.
2. Voeg er ook het teentje look aan toe en flink wat kerrie.
3. Laat goed inkoken, mix glad en duw de saus door een zeef.
4. Laat eventueel verder inkoken op een zacht vuur zodat je een gladde niet te dikke saus bekomt.
5. Snij de courgette met behulp van een dunschiller in lange repen. Dompel ze heel even in kokend water en laat ze schrikken in koud water.
6. Kook de pasta volgens de bereidingswijze gaar en meng met de courgette.
7. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in een pan. Kruiden met peper en zout.
8. Serveer de courgette pasta met de paprikasaus en de scampi’s.

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Onze gesprekken hebben mij geholpen om op een positievere manier te denken. Ik ben fier over mezelf en over mijn realisaties tot nu toe. Door positiever te denken, kom ik tot de vaststelling dat ik meer karakter heb dan ik zelf dacht.

-- Michel