Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Ready2improve Academy


Interesse of vragen? Neem zeker contact met ons op!

Voor Ready2improve is het belangrijk om de kennis en ervaring die we de voorbije jaren hebben opgedaan te kunnen delen. Daarom stellen we graag de Ready2improve Academy voor: een opleiding waarbij we jou de skills en kennis aanreiken om een succesvolle coach te worden.

Opleiding tot 'Fitcoach' om te werken binnen 'Het Fitste Bedrijf'

De Academy 'Fitcoach' van Ready2improve zal in het najaar 2016 plaatsvinden in Haasrode. Deze 2e editie van de Academy richt zich op het opleiden van fitcoaches om te gaan werken binnen het project "Het Fitste Bedrijf".

Het Fitste Bedrijf is een competitie van 12 weken, waarbij bedrijven van Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen strijden om de titel, 'het Fitste Bedrijf'. Een eerste editie met zo’n 500 deelnemers, ging door in het voorjaar van 2016. De Fitcoach neemt de fitheidstesten binnen deze bedrijven af en motiveert de deelnemers om goed te (blijven) presteren.

Na het succesvol doorlopen van de Academy, kun je als Fitcoach meewerken in de volgende editie van ‘Het Fitste Bedrijf 2017’, en toetreden tot de groep van Fitcoaches, die Ready2improve de komende jaren gaat inzetten binnen 'Het Fitste Bedrijf'. Tevens bestaat er de mogelijkheid om later door te groeien tot projectleider.

De Academy biedt je kennis en vaardigheden die je ook buiten het ‘Fitste Bedrijf’ kunt inzetten bij je werk. Je krijgt tevens de optie om onder bepaalde condities toegang te krijgen tot de software van de testen die binnen het ‘Fitste Bedrijf’ gebruikt worden.

De Academy zal bestaan uit 2 theoretische dagen, 1 praktijkdag bij Ready2improve en 2 stagedagen binnen het ‘Fitste Bedrijf’. Eventueel kan er nog een extra module gevolgd worden rond het thema 'bewegingsleer en trainingsprincipes’. Deze laatste module is facultatief.

De focus van de basisopleiding ligt op alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om binnen het ‘Fitste Bedrijf’ te kunnen werken, alsook motivationele gesprekstechnieken en een basis EHBO.

Data

  • Maandag 28 november: module 'Introductie bewegingsleer en trainingsprincipes' (facultatief)
  • Maandag 5 december: Het Fitste Bedrijf (inleiding, metingen, procedures, verslagen, trainingsprogramma, platform, inclusief het zelf doen van een test)
  • Dinsdag 6 december: Coachingsvaardigheden (gespreks- en motivatietheorieën en technieken oefenen)
  • Maandag 12 december: Praktijkdag op R2i om alle procedures van het ‘Fitste Bedrijf’ te doorlopen + EHBO
  • Dinsdag 13 december: extra uitloopdag voor de Praktijkdag
  • Stage 2 en 3: 2 volle dagen meelopen in het ‘Fitste Bedrijf’ (door deelnemers zelf in te plannen in januari/februari 2017)

Het programma loopt van 9:00 - 17:00 uur.

Kosten

300 euro voor de basisopleiding (2 theoriedagen, 1 praktijkdag en 2 stagedagen)
100 euro voor de module 'Introductie bewegingsleer en trainingsprincipes'

Locatie

Nader aan te duiden, maar in de omgeving van Leuven/Haasrode

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Wouter Goris: +32 (0)496 693395.

Sinds ik gestopt ben met sporten, kwamen de kilo's er sneller bij dan verwacht. Mijn huisarts heeft mij aangeraden ready2improve te proberen. Geen crashdieet, geen race tegen de tijd, maar een eigen methode met een resultaat op (iets) langere termijn en dus gemakkelijker vol te houden. 
Sinds het begin, nu al een dikke vijf weken geleden, ben ik vermagerd, fitter geworden en heb ik goede gewoontes aangeleerd. 
Verder hecht ready2improve, maar ook ikzelf, veel belang aan een goede relatie tussen de coach en de sporter/cliënt. Een gezellige babbel, eens goed lachen of liever een serieus gesprek. Het kan allemaal!!!!

-- Veerle