Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Wie is Ready2improve? Een kort woordje uitleg... Bekijk ons aanbod »

Duurzaam ondernemen


Wij, de coaches van Ready2improve, willen niet enkel bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van individuen en groepen in deze samenleving, maar ook aan de samenleving in bredere zin. Al van bij de oprichting wilde Wouter Goris een bedrijf starten dat veel meer is dan ‘iets waar je je boterham mee verdient’. Ready2improve wil als bedrijf een bijzondere bijdrage leveren aan de maatschappij en mensen helpen bij datgene waar ze het echt moeilijk mee hebben. Daarom zetten wij alvast enkele stappen in de goede richting.

Een groen Ready2improve

Wij halen onze groenten voor de kookworkshops en onze recepties in de plukboerderij of Community Supported Agriculture boerderij De Witte beek (www.dewittebeek.be). Zo zorgen we voor gezonde producten voor wie bij ons mee aan tafel schuift èn voor een eerlijke prijs voor de boeren die deze groenten hebben gekweekt. Door deze 'korte keten' groenten verkleinen we ook onze ecologische voetafdruk.

Onze energie is 100% groen en al even zeer van eigen bodem. Ze wordt geleverd door het coöperatieve Ecopower (www.ecopower.be). Ook zo dragen we bij aan de wereld van morgen.

Gezondheidsbeleid

De gezondheid en het welzijn van alle medewerkers is uiteraard zeer belangrijk bij Ready2improve. Het bedrijf werkt daarom volop aan een eigen gezondheidsbeleid. Wat we op dit moment al doen:

  • Onze medewerkers (en klanten!) krijgen bij Running Center Leuven korting op sportmateriaal.
  • Elke medewerker is uitgerust met een Fitbit.
  • In onze praktijk in Haasrode zijn steeds verse groenten en fruit aanwezig op de werkplekken. Dit wordt zelf geoogst op boerderij De Witte beek.
  • Medewerkers worden aangemoedigd om deel te nemen aan sportevents (10 miles antwerpen, Levensloop, 20 km Brussel, Dwars door Hasselt, Monumentenrun, Haspengouw Challenge, Leuvense Corrida, ...).

In de toekomst zal het gezondheidsbeleid verder uitgebreid worden.

Goede doelen

Levensloop

Ready2improve wilde zich ook achter een goed doel zetten en koos daarbij o.a. voor levensloop (www.levensloop.be), een feestelijk evenement voor alle leeftijden dat draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Gedurende 24u lossen teams elkaar af, tijdens een loop- of wandelestafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren.

Kanker is iets dat iedereen raakt. En een ziekte waarbij we, door preventief in te grijpen, de risico’s kunnen doen dalen en zo levens redden. Levensloop brengt mensen samen en verenigt hen om iets te realiseren voor een ander. En het zet mensen in beweging. Dat sluit volledig aan bij de visie van Ready2improve.

De keuze voor levensloop heeft voor Wouter Goris, de bezieler en drijvende kracht achter Ready2improve, ook een zeer persoonlijke reden. In 2004 verloor hij zijn moeder aan een hersentumor. Door de drukte van ons groeiende bedrijf is er niet altijd even veel tijd en ruimte om stil te staan en mensen te herdenken. En Levensloop geeft ons de kans om eventjes stil te staan bij alle mensen die ons leven hebben kunnen raken en inspireren (en tegelijk toch vooruit te gaan). Ook fungeert het als een teambuilding: het is een leuke manier om tijd door te brengen met vrienden, familie, collega's en eens een fijn gesprek te hebben waar anders geen tijd voor is.

Sinds enkele jaren neemt Ready2improve enthousiast deel aan de levenslopen in Hasselt, Sint-Truiden en Leuven. Een team van coaches, improvers en sympatisanten neemt deel aan de estafette. Verder zamelen we geld in door gezonde snacks, massages en bewegingstussendoortjes te verkopen. Dit steeds via een lokale samenwerking, zoals met Kinderdagverblijf PABOES in Hasselt en met Bunkai Karate do Leuven en het Huis voor Chronische Zorg in Leuven.

Kishor Nagar

Door deel te nemen aan de Haspengouw Challenge ondersteunt Ready2improve Kishor Nagar (http://www.kishornagar.be/ ), een weeshuis in India. In Kishor Nagar worden straatjongeren opgeleid tot verantwoordelijke jongeren, die in staat zijn om iets van hun leven te maken. Dit door te focussen op educatie, sport en spel, leren voorzien in eigen was en plas en zingeving. Wouter Goris leefde zelf een week onder deze jongens en kon zo aan den lijve de kracht ondervinden van de autonomie ondersteunende levensstijl die het weeshuis hanteert. Vanuit Ready2improve dragen we dergelijke projecten een warm hart toe. Ze verdienen alle steun die we hen kunnen geven.

De methode van Ready2improve heeft mij echt geholpen. Ik had al van alles geprobeerd, maar niets werkte. Toen leerde ik het team van R2i kennen. Met hen ging ik echt vooruit en vooral, ik voelde mij gesteund!  En ook thuis had ik zin om er voor te gaan! Echt super!

-- Leen