Van wetenschap... naar praktijk.

Ontdek onze aanpak, methode, basisprincipes en waarden.

Wie is Ready2improve? Een kort woordje uitleg... Bekijk ons aanbod »

Basisprincipes


Meer weten? Neem zeker contact met ons op!

Ready2improve hanteert een heel eigen aanpak en coacht mensen op weg naar gezonde gewoontes aan de hand van een zelf ontwikkelde, wetenschappelijk onderbouwde methode. Deze unieke methode is gebaseerd op onze 4 basisprincipes:

1. Het principe van holistische coaching

Holistisch, het klinkt mooi, maar wat wil dit precies zeggen? We geloven dat je niet één aspect geïsoleerd kan aanpakken, maar dat je moet kijken naar de volledige situatie waarin een persoon zich bevindt om zo tot het beste resultaat te komen. Daarom werken we volgens holistische coaching (lichaam, geest, gedrag en omgeving) in een multidisciplinair team (psychologen, tabakologen, bewegingsdeskundigen, diëtisten,… ).

2. Het principe van een persoonlijke aanpak

Iedere persoon, elke groep en ieder bedrijf heeft behoefte aan een persoonlijke benadering en een strategie die beantwoordt aan zijn of haar specifieke noden, doelstellingen, fysieke en mentale vaardigheden en situatie. Wij werken dan ook steeds met een aanpak op maat.

3. Het principe van bewezen wetenschappelijke fundamenten

Wetenschappelijke principes liggen aan de basis van de unieke aanpak van Ready2improve. We houden onze aanpak ook steeds up-to-date door de laatste state-of-the-art inzichten toe te passen. Bovendien werken we ook onze eigen diepgaande onderzoeksprojecten uit.

4. Het principe van duurzaamheid

Gewoontes zijn verankerd in ons dagelijkse leven. Daarom zijn ze ook zo moeilijk te veranderen. Door het aanleren van goede gewoontes en een doorgedreven opvolging zorgen we voor een langdurig effect.

Wouter, je bent er in geslaagd sportactiviteiten te vinden die ik wil uitoefenen! Dit is een prestatie die ikzelf (en mijn omgeving) voor onmogelijk hielden!
Ik ben vermagerd en voel me fitter. Dankzij onze motiverende en inspirerende gesprekken zal ik er nu zelf voor zorgen dat ik zo verder sport, eet en leef!

-- Anne