Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Nieuw bij Ready2improve: yoga!

Nieuw in ons aanbod: Yoga

Graag stellen we ons nieuwste aanbod voor via een interview met onze yoga-instructrice: Silke Dewulf

Silke, wat kan Yoga voor iemand betekenen?

Silke: “Yoga is in eerste instantie een manier om tot rust te komen. Tijdens yoga breng je de aandacht terug naar de ademhaling en het lichaam, wat er voor zorgt dat je je terug helemaal in het 'nu' bevindt. Net zoals bij het lopen, kan je bij yoga een 'high' voelen na de sessie. Je voelt je ontspannen en goed in je vel. Daarbij helpt yoga ook je lichaam gezond te houden. De verschillende poses (ook wel asana's genoemd) helpen je met lenigheid, stabiliteit en kracht.”

Kan iedereen yoga doen? Ook wie nooit sport en helemaal niet lenig is?

Silke: “Iedereen kan yoga doen. Je hoeft absoluut niet je tenen te kunnen raken. Tijdens de yoga sessies worden er variaties van poses gegeven, zodat zowel beginners als gevorderden uitgedaagd worden. Daarbij draait yoga niet om hoe lenig of hoe sterk je bent, maar eerder om de mentale rust en het lichamelijk bewustzijn dat je creëert tijdens de sessie.”

Geef je de yoga lessen individueel of in groep? Zijn er vaste uren voor de groepslessen?

Silke: “De yogalessen kunnen zowel individueel als in groep doorgaan. De groepslessen gaan door op

  • woensdagen van 9u-10u: vinyasa (alle niveaus, echter liefst 3 maand ervaring met yoga)
  • donderdagen van 20u-21u: easy flow (alle niveaus)”

Yoga bestaat in verschillende stijlen; welke geef jij en wat kunnen de mensen verwachten?

Silke: “Bij ready2improve worden er zowel vinyasa als easy flow lessen gegeven. Vinyasa is een actievere vorm van yoga waarbij de verschillende poses gelinkt worden aan de ademhaling. Er wordt zowel op kracht, flexibiliteit als stabiliteit gewerkt. De easy flow sessies zijn een minder intense variant van de vinyasa sessies. We gaan in deze lessen trager door de 'flows' (een flow is een combinatie van poses die elkaar opvolgen), waardoor deze lessen ideaal zijn voor prille beginners.”

Hoeveel kosten de lessen en waar kunnen mensen terecht om zich in te schrijven?

Silke: “Een 10-beurten kaart kost €100. Je kan je inschrijven door ons te contacteren via hetcontactformulier op onze website of telefonisch op 0495/37.44.93.

Probleem: overgewicht, conditie bedenkelijk. Suggestie van de huisarts op R2i te contacteren. Doelstelling: werken aan gewicht en conditie verbeteren.
Actie: gestart in aug '07 - voorzichtig op vlak van conditie (met wandelen en fietsen), focus op voeding: natuurlijk minder snoepen, maar ook meer water drinken, meer fruit en groenten eten. Nooit gevoel dat ik minder moest eten, wel anders. 
Resultaat mei '09: 10 kg vermagerd en stabiel. 10 mijl van Antwerpen gelopen (maar was wel stikkapot de twee volgende dagen :-)) Hoe is het gelukt: de ervaring en overtuiging van mezelf dat het niet zo verder kond; het nodige duwtje in de rug van de dokter; de steun van mijn vrouw en de aanmoediging van de kinderen; en niet in het minste de training met mijn naamgenoot van R2i - de vriendelijkste stok achter de deur die ik ken. Net wat ik nodig had.

-- Wouter