Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Je bent een buitensporter? Wat als het winterweer stokken in de wielen steekt?

Je bent een buitensporter? Wat als het winterweer stokken in de wielen steekt?

Sneeuw, ijzel, regen en wind, donkere avonden, drassige velden, het kan allemaal je buitensport verhinderen.Elk jaar op nieuw heel vervelend als je net een goede conditie hebt opgebouwd en dan je sport ineens op een laag pitje moet zetten enkel en alleen door dat weer. Daarom geven we je hier enkele tips om ook in de winter je conditie en spierkracht op peil te houden.

  • Een oefening tijdens het tanden poetsen: poets je tanden terwijl je met je rug tegen de muur staat en je benen 90 graden plooit. Bouw langzaam op tot je de volledige twee minuten van het tandenpoetsen kan blijven zitten. Deze oefening houdt je bovenbenen in topvorm. Normaal is deze oefening niet belastend voor de knieën. Krijg je toch last, neem dan contact op met je coach. Een juiste houding kan belangrijk zijn.
  • Moet je even wachten terwijl het eten opwarmt?Druk dan een paar keer op tegen het aanrecht of de (stabiele!) keukentafel. Zo hou je je armspieren sterk.
  • Een andere oefening tijdens het wachten op warm eten is de volgende: sta voorovergebogen met rechte rug en trek een voorwerp (bv de tafel) naar je toe.
  • Tijdens datzelfde wachten kan je ook een paar squads doen (vraag je coach zeker wat daar de juiste techniek voor is).
  • Trappen lopen: zonder stoppen voortdurend je trap op en af lopen is een niet te onderschatten conditietest.
  • Lig je liever languit in de zetel?Leg je op je zij en hef je bovenste been de lucht in. Vergeet niet van kant te wisselen.
  • Als je de plaats in huis hebt kan een hometrainer, roeitoestel of loopband natuurlijk ook een oplossing zijn voor de winter.Dergelijke toestellen kan je trouwens ook via ons aankopen.

Als zelfstandige en zaakvoerder van een internationaal bedrijf, EuroMedix en als FamilieVader heb ik een vrij hoge druk in mijn leven. Door middel van een goede basis op mentaal en lichamelijk vlak, is een mens in staat om vele dingen te bereiken. Het is dan ook mijn bewuste keuze om mijn prioriteiten te leggen bij een gezonde geest in een gezond lichaam, “Mens sana in corpore sano”.

Met de overtuiging aan deze essentiële basis continue te willen werken, heb ik contact genomen met Ready2improve. Reeds na enkele luttele weken, merkte ik een gestade vooruitgang. Ready2improve biedt met zijn coaching op het mentaal, sportieve en nutritionele vlak die extra meerwaarde die het verschil maakt. Met name uit zich dat ondermeer in een verhoging van efficiëntie, een verhoging van de stressdrempel en reduceren van stressoren,  meer voldoening bij hetgeen men doet en een groter algemeen welvoelen (Wellness).

Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op zijn “improve coaches” beroep te kunnen doen.

-- Mario