Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Wordt jou bedrijf het Fitste Bedrijf van Vlaanderen?

Bij heel wat mensen in Vlaanderen is de work-life balance uit evenwicht. Daarom lanceert Ready2improve Het Fitste Bedrijf, een project dat werkgevers en werknemers helpt gezonder te leven. En zo fysiek en mentaal beter te presteren. Deelnemende bedrijven doorlopen 12 weken een coachingprogramma: het bedrijf dat het meest vooruitgang boekt, kroont zich tot Het Fitste Bedrijf.

Partner worden

Bedrijven kunnen zich linken aan Het Fitste Bedrijf, door zich als partner te engageren. Een partnership is interessant voor uiteenlopende soorten bedrijven, die gericht hun doelgroep willen aanspreken:

 • bedrijven die actief zijn rond de thema’s sport, welzijn en gezondheid
 • HR-dienstverleners (work-life balance, employer branding)
 • andere bedrijven (bv. organisaties die belacties kunnen uitvoeren, met geestelijke gezondheid bezig zijn, …)
 • gaststeden die het project in natura ondersteunen (logistiek en door samenwerking op vlak van communicatie)

Deelnemen

Wordt uw bedrijf het fitste bedrijf van uw stad, provincie of zelfs Vlaanderen? Ga de uitdaging aan en draag hiermee bij aan het goede doel.

Het concept: verbeter over een periode van twaalf weken de fitheid van uw bedrijf. We starten en beëindigen de twaalf weken met een fitheidsmeting van alle deelnemende medewerkers en uzelf. Het bedrijf wiens gemiddelde fitheid na twaalf weken het sterkst is gestegen wint de challenge. Het maakt daarbij niet uit hoe groot uw bedrijf is of hoeveel medewerkers deelnemen; het is de gemiddelde vooruitgang die telt, dus elk bedrijf kan winnen.

Er zijn ook bonuspunten te verdienen:
 • Indien alle medewerkers van het bedrijf participeren
 • Indien ook de CEO participeert
 • Indien het bedrijf een geldinzameling organiseert voor het geselecteerde goede doel

Afhankelijk van welk pakket u kiest, krijgt u gedurende deze twaalf weken een persoonlijke opvolging en coaching van onze gezondheidscoaches.Bovendien koppelen we deze wedstrijd aan een goed doel. In Leuven en Sint-Truiden is dat Levensloop (een sportief event ten voordele van Stichting tegen Kanker). Bedrijven uit een andere regio kunnen kiezen voor een ander goed doel. De periode van twaalf weken wordt afgesloten met de laatste fitheidstest en de slotceremonie waarop de trofee voor het fitste bedrijf van Leuven wordt uitgereikt.

Wij zorgen ook voor de nodige visibiliteit van deze actie en daardoor van uw bedrijf. We starten de twaalf weken met een persconferentie en zorgen verder voor de nodige visibiliteit via de lokale pers, een website, een nieuwsbrief en via Well-being@work, een magazine voor topmanagers.

Voordelen voor u:
 • Uw medewerkers worden fitter, gezonder en gelukkiger. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gelukkige CEO's en werknemers 46% productiever, 31% effectiever en 36% meer gemotiveerd zijn. Daardoor zijn ze ook minder afwezig. Dit alles samen zorgt voor een enorme kostenbesparing voor uw bedrijf.
 • De competitie met andere bedrijven zorgt voor een groepsgevoel en team geest onder uw medewerkers. Samen gaan ze ervoor om het fitste bedrijf te worden. Een ware team building.
 • U verbetert zelf uw conditie en gezondheid en bijgevolg prestaties.
 • U zorgt voor visibiliteit van uw bedrijf
 • U steunt hiermee het goede doel

Interesse?

Bent u er klaar voor om deze challenge aan te gaan? Of hebt u interesse om partner te worden? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak waarbij we u de details van deze actie komen uitleggen.

Contacteer ons via mail ( wouter_goris@ready2improve.eu) of telefoon: 0496/69 33 95.

Meer info: www.fitstebedrijf.be

Ik ben nu bijna 2 maanden gestopt met roken. het lijkt wel een eeuwigheid. Het lijkt wel alsof ik nooit gerookt heb. Waar ik vroeger een zeer bevreemd gevoel ervoer bij de gedachte om te stoppen, ervaar ik nu eerder een vreemd gevoel bij de herinnering aan het roken. En de hoofdgedachte die op zo’n momenten door mijn kop schiet moet zo iets zijn van: “Raar, ik snap niet waarom ik verslaafd geweest ben”.

Ik snap het niet, maar ik weet nog wel heel goed waarom ik wilde stoppen, niet alleen deze keer maar de 2 voorgaande keren. Het is namelijk de pijn die me steeds heeft aangezet om definitief te stoppen, de pijn van een longontsteking of een acute bronchitis. Noch de foto’s op pakjes sigaretten, noch de zwarte longen van körper hebben met ooit kunnen bekoren om de sigaret aan de haak te hangen. Maar dus wel de diepe pijn in mijn longen tijdens een hoest waarin ik leek te stikken, het zielige gevoel dat dan overblijft wanneer je met rood doortraande ogen, buiten adem, narochelend en met een befluimde zakdoek op bed zit na te hijgen en het minder fraaie toekomstbeeld dan dan automatisch door je kop schiet. Wat geeft me hoop om dit vol te houden? Wel, daar moet ik niet zolang over nadenken:

- Elke hoest die de belofte inhoud van een zuivere long.
- Het gevoel dat ik met sportbeoefening terug kan opbouwen en dat sport niet enkel meer dient ter compensatie. Het geeft mee een zeer vrij gevoel terug te kunnen sporten met dat uitgangspunt.
- De goedkeurende blik van Marie als ze polst naar mijn rooksctiviteiten en ik quasi nonchalant kan zeggen dat ik nog steeds gestopt ben, alsof het een evidentie is.
- Nu ja, het meest basale gevoel dat momenteel bij me overheerst is effectief een gevoel van evidentie. Raar idee, maar het is er. Ik wil uiteindelijk ook van dit gevoel af. Eigenlijk zou het gevoel volledig moeten opgaan in een way of life zonder sigaretten waar niet-nooit weer wordt bij stilgestaan. En dat lukt beter en beter. De gedachte-het gevoel steekt minder en minder frequent de kop op en dat stemt me hoopvol.

Samengevat: Waarom?
- Voor mijn gezondheid
- Voor Marie (mijn dochtertje)
- Voor mijn geluk

-- Lee