Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Wordt jou bedrijf het Fitste Bedrijf van Vlaanderen?

Bij heel wat mensen in Vlaanderen is de work-life balance uit evenwicht. Daarom lanceert Ready2improve Het Fitste Bedrijf, een project dat werkgevers en werknemers helpt gezonder te leven. En zo fysiek en mentaal beter te presteren. Deelnemende bedrijven doorlopen 12 weken een coachingprogramma: het bedrijf dat het meest vooruitgang boekt, kroont zich tot Het Fitste Bedrijf.

Partner worden

Bedrijven kunnen zich linken aan Het Fitste Bedrijf, door zich als partner te engageren. Een partnership is interessant voor uiteenlopende soorten bedrijven, die gericht hun doelgroep willen aanspreken:

 • bedrijven die actief zijn rond de thema’s sport, welzijn en gezondheid
 • HR-dienstverleners (work-life balance, employer branding)
 • andere bedrijven (bv. organisaties die belacties kunnen uitvoeren, met geestelijke gezondheid bezig zijn, …)
 • gaststeden die het project in natura ondersteunen (logistiek en door samenwerking op vlak van communicatie)

Deelnemen

Wordt uw bedrijf het fitste bedrijf van uw stad, provincie of zelfs Vlaanderen? Ga de uitdaging aan en draag hiermee bij aan het goede doel.

Het concept: verbeter over een periode van twaalf weken de fitheid van uw bedrijf. We starten en beëindigen de twaalf weken met een fitheidsmeting van alle deelnemende medewerkers en uzelf. Het bedrijf wiens gemiddelde fitheid na twaalf weken het sterkst is gestegen wint de challenge. Het maakt daarbij niet uit hoe groot uw bedrijf is of hoeveel medewerkers deelnemen; het is de gemiddelde vooruitgang die telt, dus elk bedrijf kan winnen.

Er zijn ook bonuspunten te verdienen:
 • Indien alle medewerkers van het bedrijf participeren
 • Indien ook de CEO participeert
 • Indien het bedrijf een geldinzameling organiseert voor het geselecteerde goede doel

Afhankelijk van welk pakket u kiest, krijgt u gedurende deze twaalf weken een persoonlijke opvolging en coaching van onze gezondheidscoaches.Bovendien koppelen we deze wedstrijd aan een goed doel. In Leuven en Sint-Truiden is dat Levensloop (een sportief event ten voordele van Stichting tegen Kanker). Bedrijven uit een andere regio kunnen kiezen voor een ander goed doel. De periode van twaalf weken wordt afgesloten met de laatste fitheidstest en de slotceremonie waarop de trofee voor het fitste bedrijf van Leuven wordt uitgereikt.

Wij zorgen ook voor de nodige visibiliteit van deze actie en daardoor van uw bedrijf. We starten de twaalf weken met een persconferentie en zorgen verder voor de nodige visibiliteit via de lokale pers, een website, een nieuwsbrief en via Well-being@work, een magazine voor topmanagers.

Voordelen voor u:
 • Uw medewerkers worden fitter, gezonder en gelukkiger. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gelukkige CEO's en werknemers 46% productiever, 31% effectiever en 36% meer gemotiveerd zijn. Daardoor zijn ze ook minder afwezig. Dit alles samen zorgt voor een enorme kostenbesparing voor uw bedrijf.
 • De competitie met andere bedrijven zorgt voor een groepsgevoel en team geest onder uw medewerkers. Samen gaan ze ervoor om het fitste bedrijf te worden. Een ware team building.
 • U verbetert zelf uw conditie en gezondheid en bijgevolg prestaties.
 • U zorgt voor visibiliteit van uw bedrijf
 • U steunt hiermee het goede doel

Interesse?

Bent u er klaar voor om deze challenge aan te gaan? Of hebt u interesse om partner te worden? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak waarbij we u de details van deze actie komen uitleggen.

Contacteer ons via mail ( wouter_goris@ready2improve.eu) of telefoon: 0496/69 33 95.

Meer info: www.fitstebedrijf.be

We hadden op voorhand verschillende redenen om te stoppen met roken maar de grootste was waarschijnlijk onze kinderwens. Ik wilde vooral geen rokende zwangere vrouw worden maar had bang dat het van de ene dag op de andere niet zou lukken. Mijn vriend wilde me in de eerste plaats steunen door mee te stoppen. De sessies met onze coach Johan hielpen mij omdat ik mijn ervaringen kon delen en Rob had vooral nood aan de wetenschappelijke achtergrond die we meekregen. Drie maanden nadat we gestopt waren kregen we de grootste motivator die we ons konden bedenken om vol te houden... we waren 7 weken in verwachting!

-- Kim