Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Het online platform voor coaching vanop afstand krijgt meer en meer vorm

Het online platform voor coaching vanop afstand krijgt meer en meer vorm

Reeds enige jaren zet Ready2improve in op de ontwikkeling van digitale maar tegelijk persoonlijke gezondheidscoaching. Geen algemene app, maar een coach van vlees en bloed die een heel persoonlijke coaching biedt, maar dan vanop afstand, via een digitaal platform.

Dit ideaalbeeld krijgt steeds meer vorm, mede door de samenwerking van Ready2improve met PXL Hogeschool. Twee teams van elk acht studenten werkten er aan Ready2improve projecten. Het eerste teamontwikkelde een app dat gekoppeld kan worden aan meerdere wearables (draagbare apparaatjes die je bewegingen, hartslag en eventueel bloeddruk registeren), waardoor het platform algemeen bruikbaar zal zijn door iedereen, ongeacht welke wearable ze dragen. Het tweede team experimenteerde met Ready2improve’s online platform om nog verdere toepassingsmogelijkheden ervan te bedenken.

Het online platform van Ready2improve is ondertussen reeds volop in gebruik bij het bedrijf Laborelec. Het personeel van Laborelec geniet momenteel van coaching vanop afstand op het vlak van voeding, beweging, motivatie en algemeen welbevinden. Behalve de conditietest vooraf gebeuren alle coachings online en per telefoon, hun bewegingen en slaap worden geregistreerd door een wearable (in dit geval een FitBit) en deze zijn vanop afstand raadpleegbaar door de coach. De resultaten zijn tot nu toe veelbelovend.
Wordt vervolgd!

Onze gesprekken hebben mij geholpen om op een positievere manier te denken. Ik ben fier over mezelf en over mijn realisaties tot nu toe. Door positiever te denken, kom ik tot de vaststelling dat ik meer karakter heb dan ik zelf dacht.

-- Michel