Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Het online platform voor coaching vanop afstand krijgt meer en meer vorm

Het online platform voor coaching vanop afstand krijgt meer en meer vorm

Reeds enige jaren zet Ready2improve in op de ontwikkeling van digitale maar tegelijk persoonlijke gezondheidscoaching. Geen algemene app, maar een coach van vlees en bloed die een heel persoonlijke coaching biedt, maar dan vanop afstand, via een digitaal platform.

Dit ideaalbeeld krijgt steeds meer vorm, mede door de samenwerking van Ready2improve met PXL Hogeschool. Twee teams van elk acht studenten werkten er aan Ready2improve projecten. Het eerste teamontwikkelde een app dat gekoppeld kan worden aan meerdere wearables (draagbare apparaatjes die je bewegingen, hartslag en eventueel bloeddruk registeren), waardoor het platform algemeen bruikbaar zal zijn door iedereen, ongeacht welke wearable ze dragen. Het tweede team experimenteerde met Ready2improve’s online platform om nog verdere toepassingsmogelijkheden ervan te bedenken.

Het online platform van Ready2improve is ondertussen reeds volop in gebruik bij het bedrijf Laborelec. Het personeel van Laborelec geniet momenteel van coaching vanop afstand op het vlak van voeding, beweging, motivatie en algemeen welbevinden. Behalve de conditietest vooraf gebeuren alle coachings online en per telefoon, hun bewegingen en slaap worden geregistreerd door een wearable (in dit geval een FitBit) en deze zijn vanop afstand raadpleegbaar door de coach. De resultaten zijn tot nu toe veelbelovend.
Wordt vervolgd!

Tijdens onze twee afgelopen Sint-Elooisfeesten legden we onze eieren in het mandje van Ready2improve. Hun aanbod aan keuzemogelijkheden voor een dergelijk feest met een honderdtal personen zijn gevarieerd en aangepast naar de wensen van de klant. Het eerste jaar hielden we een evenement met volksspelen, waarbij R2i zorgde voor een mooie locatie in de buurt, alle mogelijke volksspelen (en dat waren er veel) en een walking dinner. Alles verliep vlekkeloos. Het jaar nadien opteerden we voor een ‘Masterchef’, waarbij onze collega’s in groepjes werden onderverdeeld en zélf de handen uit de mouwen mochten steken om te koken voor een jury. Qua organisatie en opvolging waren de mensen van R2i behulpzaam. Ze zorgden ervoor dat alles wederom vlekkeloos verliep, buiten de vele vlekken die onze collega’s maakten. :-)

-- Tom Verhavert (Electrabel)