Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

NIEUW bij Ready2improve: zuivere stevia van Stepa

NIEUW bij Ready2improve: zuivere stevia van Stepa

Stevia is een natuurlijke zoetstof, onttrokken aan de stevia plant.Meer bepaald de stevioglycosiden (stevioside en rebaudioside A) worden onttrokken aan de stevia plant om als zoetstof te worden gebruikt.Deze stoffen zijn 300x zoeter dan suiker, maar bevatten geen kcalorieën.

Stevia heeft talrijke voordelen ten opzichte van gewone suiker:

  • Het bevat geen kcalorieën waardoor het geschikt is voor iedereen die zijn gewicht onder controle wil houden,
  • Stevia heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel, waardoor het geschikt is voor diabetici maar wat ook een gezondheidsvoordeel betekent voor iedereen,
  • Stevia is hittestabiel, waardoor het ook geschikt is om te koken en te bakken,
  • Het is een niet-verslavende zoetstof (in tegenstelling tot echte suiker),
  • Stevia veroorzaakt geen tandcariës,
  • Stevia is na uitgebreid onderzoek en tientallen jaren gebruik in meerdere Zuid-Amerikaanse en Oosterse landen volledig veilig bevonden voor menselijke consumptie

Belangrijk is echter om een zuivere variant van stevia te gebruiken.Omdat stevia zeer zoet is en er dus maar een fractie van nodig is in vergelijking met de nodige hoeveelheid echte suiker, wordt er meestal bulkmiddel toegevoegd aan stevia.En dit bulkmiddel is jammer genoeg meestal maltodextrine, een stof die wel een invloed heeft op de bloedsuikerspiegel.Lees dus steeds de verpakking als je stevia koopt: als er maltodextrine aan is toegevoegd is het geen geschikt product voor diabetici en is het voor iedereen minder gezond!

Stevia zonder maltodextrine is moeilijk te vinden.Daarom besliste Ready2improve om het zelf te gaan aanbieden.Wij hebben gekozen voor het merk Stepa van Prof. em. Jan M.C. Geuns, dé Belgische stevia kenner en de persoon die er jarenlang voor heeft geijverd om stevia als zoetmiddel toe te laten op de Belgische markt.

In ons gamma:

  • StepaTabs: klein pastilles voor in de koffie of thee (4,50 € voor een doosje met 300 tabs)
  • StepaExtract: vloeibaar; 1 druppel heeft de zoetkracht van een klontje suiker (5,50 € voor een flesje van 30 ml)

Contacteer ons voor meer info of om te bestellen.

Wouter Goris heeft ons geholpen bij de uitwerking van een globaal plan voor gezondheidsbeleid in onze school. Hij heeft ons de theoretische basis gegeven via een PowerPoint presentatie en ons een aantal concrete initiatieven voorgesteld. Bovendien heeft hij tijdens enkele weekends nog apart overlegd met onze verantwoordelijke voor gezondheidsbeleid en met de directie van KCST.

We zijn hem zeer erkentelijk voor zijn deskundige steun en enthousiaste aanbreng.

-- Johnny Jans (pedagogisch directeur, Katholieke Centrumscholen Sint-Truiden)