Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Hoe is het gesteld met de gezondheid van de Belgische bevolking – resultaten van de officiële gezondheidsenquete van 2013.

Hoe is het gesteld met de gezondheid van de Belgische bevolking – resultaten van de officiële gezondheidsenquete van 2013.

De gemiddelde BMI van de Belgische volwassen bevolking is opnieuw gestegen sinds de vorige peiling in 1997 en bedraagt nu 25.4 kg/m². 48% van de volwassenen heeft overgewicht (BMI 25-30), 14% van de volwassenen is obees (BMI hoger dan 30).

Ook bij kinderen en jongeren stijgen deze cijfers jammer genoeg: 20% van de 2-tot-17-jarigen heeft overgewicht, 7% is obees.

Verder bleek dat slechts 12% van de Belgen de dagelijkse aanbeveling voor groenten en fruit haalt en dat er over het algemeen veel te veel gesuikerde dranken en zoete en zoute snacks worden geconsumeerd. Wat deze verontrustende cijfers van overgewicht en obesitas verklaren. Naar de beweging werd jammer genoeg niet gepeild; maar we weten dat dit ook een beschermend effect heeft tegen overgewicht.

Overgewicht verhoogt aanzienlijk het risico op diabetes, hart-en-vaatziekten, rug- en gewrichtsproblemen en nog veel meer. Zorg dat je zelf geen deel uitmaakt van deze ongezonde cijfers! Laat je bijstaan door onze coaches om je voedings- en bewegingsgewoontes te verbeteren.

Contacteer ons vrijblijvende via www.ready2improve.be/contact

Eind 2006 kwam ik tot één grote conclusie: mijn levensstijl moet veranderen. Niet roken, gezonder en regelmatiger eten en meer sporten! Dan maar naar wouter, tot dan nog kotgenoot. Wel, de drie doelstellingen hierboven zijn meer dan geslaagd. De kilo's vloegen er niet af, maar fitter ben ik wel. Ik kijk niet meer op tegen een uur of meer sporten.
Natuurlijk praten we regelmatig over mijn vierde nog niet vermelde doelstelling: topscheidsrechter worden. Op het open european championship voor 19-jarigen in Goteborg bewees ik fysiek en mentaal meer dan ooit klaar te zijn.
Alles kan beter, dus bouwen we stilaan verder naar een topconditie die in de topsport dan ook vereist is.

-- Angelo