Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Hoe is het gesteld met de gezondheid van de Belgische bevolking – resultaten van de officiële gezondheidsenquete van 2013.

Hoe is het gesteld met de gezondheid van de Belgische bevolking – resultaten van de officiële gezondheidsenquete van 2013.

De gemiddelde BMI van de Belgische volwassen bevolking is opnieuw gestegen sinds de vorige peiling in 1997 en bedraagt nu 25.4 kg/m². 48% van de volwassenen heeft overgewicht (BMI 25-30), 14% van de volwassenen is obees (BMI hoger dan 30).

Ook bij kinderen en jongeren stijgen deze cijfers jammer genoeg: 20% van de 2-tot-17-jarigen heeft overgewicht, 7% is obees.

Verder bleek dat slechts 12% van de Belgen de dagelijkse aanbeveling voor groenten en fruit haalt en dat er over het algemeen veel te veel gesuikerde dranken en zoete en zoute snacks worden geconsumeerd. Wat deze verontrustende cijfers van overgewicht en obesitas verklaren. Naar de beweging werd jammer genoeg niet gepeild; maar we weten dat dit ook een beschermend effect heeft tegen overgewicht.

Overgewicht verhoogt aanzienlijk het risico op diabetes, hart-en-vaatziekten, rug- en gewrichtsproblemen en nog veel meer. Zorg dat je zelf geen deel uitmaakt van deze ongezonde cijfers! Laat je bijstaan door onze coaches om je voedings- en bewegingsgewoontes te verbeteren.

Contacteer ons vrijblijvende via www.ready2improve.be/contact

Probleem: overgewicht, conditie bedenkelijk. Suggestie van de huisarts op R2i te contacteren. Doelstelling: werken aan gewicht en conditie verbeteren.
Actie: gestart in aug '07 - voorzichtig op vlak van conditie (met wandelen en fietsen), focus op voeding: natuurlijk minder snoepen, maar ook meer water drinken, meer fruit en groenten eten. Nooit gevoel dat ik minder moest eten, wel anders. 
Resultaat mei '09: 10 kg vermagerd en stabiel. 10 mijl van Antwerpen gelopen (maar was wel stikkapot de twee volgende dagen :-)) Hoe is het gelukt: de ervaring en overtuiging van mezelf dat het niet zo verder kond; het nodige duwtje in de rug van de dokter; de steun van mijn vrouw en de aanmoediging van de kinderen; en niet in het minste de training met mijn naamgenoot van R2i - de vriendelijkste stok achter de deur die ik ken. Net wat ik nodig had.

-- Wouter