Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Hoe is het gesteld met de gezondheid van de Belgische bevolking – resultaten van de officiële gezondheidsenquete van 2013.

Hoe is het gesteld met de gezondheid van de Belgische bevolking – resultaten van de officiële gezondheidsenquete van 2013.

De gemiddelde BMI van de Belgische volwassen bevolking is opnieuw gestegen sinds de vorige peiling in 1997 en bedraagt nu 25.4 kg/m². 48% van de volwassenen heeft overgewicht (BMI 25-30), 14% van de volwassenen is obees (BMI hoger dan 30).

Ook bij kinderen en jongeren stijgen deze cijfers jammer genoeg: 20% van de 2-tot-17-jarigen heeft overgewicht, 7% is obees.

Verder bleek dat slechts 12% van de Belgen de dagelijkse aanbeveling voor groenten en fruit haalt en dat er over het algemeen veel te veel gesuikerde dranken en zoete en zoute snacks worden geconsumeerd. Wat deze verontrustende cijfers van overgewicht en obesitas verklaren. Naar de beweging werd jammer genoeg niet gepeild; maar we weten dat dit ook een beschermend effect heeft tegen overgewicht.

Overgewicht verhoogt aanzienlijk het risico op diabetes, hart-en-vaatziekten, rug- en gewrichtsproblemen en nog veel meer. Zorg dat je zelf geen deel uitmaakt van deze ongezonde cijfers! Laat je bijstaan door onze coaches om je voedings- en bewegingsgewoontes te verbeteren.

Contacteer ons vrijblijvende via www.ready2improve.be/contact

Als zelfstandige en zaakvoerder van een internationaal bedrijf, EuroMedix en als FamilieVader heb ik een vrij hoge druk in mijn leven. Door middel van een goede basis op mentaal en lichamelijk vlak, is een mens in staat om vele dingen te bereiken. Het is dan ook mijn bewuste keuze om mijn prioriteiten te leggen bij een gezonde geest in een gezond lichaam, “Mens sana in corpore sano”.

Met de overtuiging aan deze essentiële basis continue te willen werken, heb ik contact genomen met Ready2improve. Reeds na enkele luttele weken, merkte ik een gestade vooruitgang. Ready2improve biedt met zijn coaching op het mentaal, sportieve en nutritionele vlak die extra meerwaarde die het verschil maakt. Met name uit zich dat ondermeer in een verhoging van efficiëntie, een verhoging van de stressdrempel en reduceren van stressoren,  meer voldoening bij hetgeen men doet en een groter algemeen welvoelen (Wellness).

Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op zijn “improve coaches” beroep te kunnen doen.

-- Mario