Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Schokkend vervolg op ‘Supersize me’: That Sugar Film

Schokkend vervolg op 'Supersize me': That Sugar Film

In 2004 testte documentairemaker Morgan Spurlock het effect op zijn gezondheid door een maand lang enkel Mc Donalds te eten.
Niet enkel kwam hij enorm bij in gewicht (12 kg op 1 maand tijd); ook zijn algemene gezondheid leed er na een maand al zwaar onder: zijn slechte cholesterol, bloeddruk en alle andere bloedwaarden kwamen op levensgevaarlijke hoogtes te staan, zijn risico op hartfalen was verdubbeld. Bovendien voelde hij zich enorm moe en depressief.
Een motivatie voor iedereen om toch niet zo vetrijk te eten als Mc Donalds en andere fastfood.Maar dat het niet enkel de vetten zijn die met de vinger moeten worden gewezen wordt weer maar eens bewezen in een nieuwe gelijkaardige documentaire van Damon Gameau: That Sugar Film.

In deze documentaire leeft Damon Gameau gedurende 60 dagen van alle voeding die ons wordt aangeprezen als gezond, zoals light yoghurt, ontbijtgranen, mueslirepen, fruitsap en sportdranken. Deze producten zijn wel arm aan vetten, maar bevatten zeer veel suiker.
Door uitsluitend voor deze 'gezonde' producten te kiezen kreeg Gameau maar liefst 40 theelepels suiker per dag binnen, hoewel hij de producten die als grootste bronnen van suiker gekend zijn (frisdrank en snoep) totaal niet consumeerde.

Het effect op zijn gezondheid?
Hoewel hij slechts evenveel kcalorieën at dan met zijn normale voeding kwam Gameau 10 cm tailleomtrek bij. De lichaamsmetingen toonden aan dat dit vet in zijn buikholte lag. Reeds na drie weken verkeerde hij in het eerste stadium van leververvetting, voelde hij zich enorm moe en was hij lichtgeraakt. Verder had hij bijna nooit een verzadigd gevoel.

Het schrijnende aan dit verhaal is dat vele mensen kiezen voor deze 'gezonde' voeding met het doel af te vallen of gezonder te worden. Het resultaat is echter omgekeerd. Dringend tijd dat de gezondheidsclaims van deze suikerrijke producten in de kiem worden gesmoord!

That Sugar Film wordt vanaf maart in de bioscopen verwacht.De officiële trailer van de film kan je nu reeds bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=6uaWekLrilY.

Lees ook ons eerder artikel over de gevaren van suiker.

Ik ben nu 68 jaar en heb al een tijdje te kampen met diabetes type 2. Op aanraden van mijn diabeteseducator bij het MCH Wezembeek-Oppem, ben ik in februari 2012 gestart met een reeks van 10 bewegingssessies bij Ready2improve in Leuven. Bij de start woog ik 84 kg. Op het einde van mijn 10de sessie was dat nog 78,7 kg. Ook mijn buikomtrek is met 3 cm verminderd, mijn vetpercentage  is met 2,6% verminderd en mijn waterpercentage met bijna 2% gestegen! Bij meting na de sessies was mijn bloedsuiker lager dan ooit!

Ik ben super content over de gevolgde sessies en het bekomen resultaat! Een echte aanrader voor iedereen die op een gezonde en leuke manier zijn suiker onder controle wil krijgen!

-- Gustaaf