Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Schokkend vervolg op ‘Supersize me’: That Sugar Film

Schokkend vervolg op 'Supersize me': That Sugar Film

In 2004 testte documentairemaker Morgan Spurlock het effect op zijn gezondheid door een maand lang enkel Mc Donalds te eten.
Niet enkel kwam hij enorm bij in gewicht (12 kg op 1 maand tijd); ook zijn algemene gezondheid leed er na een maand al zwaar onder: zijn slechte cholesterol, bloeddruk en alle andere bloedwaarden kwamen op levensgevaarlijke hoogtes te staan, zijn risico op hartfalen was verdubbeld. Bovendien voelde hij zich enorm moe en depressief.
Een motivatie voor iedereen om toch niet zo vetrijk te eten als Mc Donalds en andere fastfood.Maar dat het niet enkel de vetten zijn die met de vinger moeten worden gewezen wordt weer maar eens bewezen in een nieuwe gelijkaardige documentaire van Damon Gameau: That Sugar Film.

In deze documentaire leeft Damon Gameau gedurende 60 dagen van alle voeding die ons wordt aangeprezen als gezond, zoals light yoghurt, ontbijtgranen, mueslirepen, fruitsap en sportdranken. Deze producten zijn wel arm aan vetten, maar bevatten zeer veel suiker.
Door uitsluitend voor deze 'gezonde' producten te kiezen kreeg Gameau maar liefst 40 theelepels suiker per dag binnen, hoewel hij de producten die als grootste bronnen van suiker gekend zijn (frisdrank en snoep) totaal niet consumeerde.

Het effect op zijn gezondheid?
Hoewel hij slechts evenveel kcalorieën at dan met zijn normale voeding kwam Gameau 10 cm tailleomtrek bij. De lichaamsmetingen toonden aan dat dit vet in zijn buikholte lag. Reeds na drie weken verkeerde hij in het eerste stadium van leververvetting, voelde hij zich enorm moe en was hij lichtgeraakt. Verder had hij bijna nooit een verzadigd gevoel.

Het schrijnende aan dit verhaal is dat vele mensen kiezen voor deze 'gezonde' voeding met het doel af te vallen of gezonder te worden. Het resultaat is echter omgekeerd. Dringend tijd dat de gezondheidsclaims van deze suikerrijke producten in de kiem worden gesmoord!

That Sugar Film wordt vanaf maart in de bioscopen verwacht.De officiële trailer van de film kan je nu reeds bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=6uaWekLrilY.

Lees ook ons eerder artikel over de gevaren van suiker.

Als zelfstandige en zaakvoerder van een internationaal bedrijf, EuroMedix en als FamilieVader heb ik een vrij hoge druk in mijn leven. Door middel van een goede basis op mentaal en lichamelijk vlak, is een mens in staat om vele dingen te bereiken. Het is dan ook mijn bewuste keuze om mijn prioriteiten te leggen bij een gezonde geest in een gezond lichaam, “Mens sana in corpore sano”.

Met de overtuiging aan deze essentiële basis continue te willen werken, heb ik contact genomen met Ready2improve. Reeds na enkele luttele weken, merkte ik een gestade vooruitgang. Ready2improve biedt met zijn coaching op het mentaal, sportieve en nutritionele vlak die extra meerwaarde die het verschil maakt. Met name uit zich dat ondermeer in een verhoging van efficiëntie, een verhoging van de stressdrempel en reduceren van stressoren,  meer voldoening bij hetgeen men doet en een groter algemeen welvoelen (Wellness).

Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op zijn “improve coaches” beroep te kunnen doen.

-- Mario