Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Het Europese project van Ready2improve 'With-Me': een stand van zaken

Het Europese project van Ready2improve 'With-Me': een stand van zaken

In eerdere artikels vertelden we reeds over de belangrijke rol van Ready2improve in het Europese project 'With-Me'. Een project dat een digitaal platform wil uitwerken voor alle Europese hulpverleners om hen te ondersteunen op het vlak van preventie. Dit platform zal een digitale coach combineren met een persoonlijke coaching door een gezondheidswerker van vlees en bloed.

Ready2improve werd als partner aangetrokken om het inhoudelijke van de coaching zelf uit te werken.

Waar staat dit project vandaag?

Op dit moment is Ready2improve betrokken bij een zeer interessante taak rond `persuasive technology` of hoe men via technologie (digitaal platform) invloed kan hebben op de opinie en het gedrag van mensen` (bijvoorbeeld positieve bekrachtiging, suggesties, enzovoort).

Verder wordt er hard gewerkt aan het eerste prototype van het platform dat toelaat om persoonlijke (face-to-face) coaching te combineren met digitale opvolging. Enkele functionaliteiten waaraan gewerkt wordt zijn de registratie van beweging en handmatig loggen van voeding, doelen stellen en opvolgen, het opstellen van een online trainingsschema met onder andere een herinneringsfunctie, het automatisch versturen van vragenlijsten en profiling (het aan de hand van de data in het systeem de gebruikers kunnen indelen in bepaalde types en zo het systeem automatisch suggesties laten doen afhankelijk van het type).

Eens dit prototype is uitgewerkt zal Ready2improve het testen.

De finale versie van het totale With-Me platform wordt eind 2015 verwacht.

Sinds ik gestopt ben met sporten, kwamen de kilo's er sneller bij dan verwacht. Mijn huisarts heeft mij aangeraden ready2improve te proberen. Geen crashdieet, geen race tegen de tijd, maar een eigen methode met een resultaat op (iets) langere termijn en dus gemakkelijker vol te houden. 
Sinds het begin, nu al een dikke vijf weken geleden, ben ik vermagerd, fitter geworden en heb ik goede gewoontes aangeleerd. 
Verder hecht ready2improve, maar ook ikzelf, veel belang aan een goede relatie tussen de coach en de sporter/cliënt. Een gezellige babbel, eens goed lachen of liever een serieus gesprek. Het kan allemaal!!!!

-- Veerle