Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Het Europese project van Ready2improve 'With-Me': een stand van zaken

Het Europese project van Ready2improve 'With-Me': een stand van zaken

In eerdere artikels vertelden we reeds over de belangrijke rol van Ready2improve in het Europese project 'With-Me'. Een project dat een digitaal platform wil uitwerken voor alle Europese hulpverleners om hen te ondersteunen op het vlak van preventie. Dit platform zal een digitale coach combineren met een persoonlijke coaching door een gezondheidswerker van vlees en bloed.

Ready2improve werd als partner aangetrokken om het inhoudelijke van de coaching zelf uit te werken.

Waar staat dit project vandaag?

Op dit moment is Ready2improve betrokken bij een zeer interessante taak rond `persuasive technology` of hoe men via technologie (digitaal platform) invloed kan hebben op de opinie en het gedrag van mensen` (bijvoorbeeld positieve bekrachtiging, suggesties, enzovoort).

Verder wordt er hard gewerkt aan het eerste prototype van het platform dat toelaat om persoonlijke (face-to-face) coaching te combineren met digitale opvolging. Enkele functionaliteiten waaraan gewerkt wordt zijn de registratie van beweging en handmatig loggen van voeding, doelen stellen en opvolgen, het opstellen van een online trainingsschema met onder andere een herinneringsfunctie, het automatisch versturen van vragenlijsten en profiling (het aan de hand van de data in het systeem de gebruikers kunnen indelen in bepaalde types en zo het systeem automatisch suggesties laten doen afhankelijk van het type).

Eens dit prototype is uitgewerkt zal Ready2improve het testen.

De finale versie van het totale With-Me platform wordt eind 2015 verwacht.

Ik ben nu 68 jaar en heb al een tijdje te kampen met diabetes type 2. Op aanraden van mijn diabeteseducator bij het MCH Wezembeek-Oppem, ben ik in februari 2012 gestart met een reeks van 10 bewegingssessies bij Ready2improve in Leuven. Bij de start woog ik 84 kg. Op het einde van mijn 10de sessie was dat nog 78,7 kg. Ook mijn buikomtrek is met 3 cm verminderd, mijn vetpercentage  is met 2,6% verminderd en mijn waterpercentage met bijna 2% gestegen! Bij meting na de sessies was mijn bloedsuiker lager dan ooit!

Ik ben super content over de gevolgde sessies en het bekomen resultaat! Een echte aanrader voor iedereen die op een gezonde en leuke manier zijn suiker onder controle wil krijgen!

-- Gustaaf