Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Het Europese project van Ready2improve 'With-Me': een stand van zaken

Het Europese project van Ready2improve 'With-Me': een stand van zaken

In eerdere artikels vertelden we reeds over de belangrijke rol van Ready2improve in het Europese project 'With-Me'. Een project dat een digitaal platform wil uitwerken voor alle Europese hulpverleners om hen te ondersteunen op het vlak van preventie. Dit platform zal een digitale coach combineren met een persoonlijke coaching door een gezondheidswerker van vlees en bloed.

Ready2improve werd als partner aangetrokken om het inhoudelijke van de coaching zelf uit te werken.

Waar staat dit project vandaag?

Op dit moment is Ready2improve betrokken bij een zeer interessante taak rond `persuasive technology` of hoe men via technologie (digitaal platform) invloed kan hebben op de opinie en het gedrag van mensen` (bijvoorbeeld positieve bekrachtiging, suggesties, enzovoort).

Verder wordt er hard gewerkt aan het eerste prototype van het platform dat toelaat om persoonlijke (face-to-face) coaching te combineren met digitale opvolging. Enkele functionaliteiten waaraan gewerkt wordt zijn de registratie van beweging en handmatig loggen van voeding, doelen stellen en opvolgen, het opstellen van een online trainingsschema met onder andere een herinneringsfunctie, het automatisch versturen van vragenlijsten en profiling (het aan de hand van de data in het systeem de gebruikers kunnen indelen in bepaalde types en zo het systeem automatisch suggesties laten doen afhankelijk van het type).

Eens dit prototype is uitgewerkt zal Ready2improve het testen.

De finale versie van het totale With-Me platform wordt eind 2015 verwacht.

Tijdens onze twee afgelopen Sint-Elooisfeesten legden we onze eieren in het mandje van Ready2improve. Hun aanbod aan keuzemogelijkheden voor een dergelijk feest met een honderdtal personen zijn gevarieerd en aangepast naar de wensen van de klant. Het eerste jaar hielden we een evenement met volksspelen, waarbij R2i zorgde voor een mooie locatie in de buurt, alle mogelijke volksspelen (en dat waren er veel) en een walking dinner. Alles verliep vlekkeloos. Het jaar nadien opteerden we voor een ‘Masterchef’, waarbij onze collega’s in groepjes werden onderverdeeld en zélf de handen uit de mouwen mochten steken om te koken voor een jury. Qua organisatie en opvolging waren de mensen van R2i behulpzaam. Ze zorgden ervoor dat alles wederom vlekkeloos verliep, buiten de vele vlekken die onze collega’s maakten. :-)

-- Tom Verhavert (Electrabel)