Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Ready2improve gaat digitaal

Dat Ready2improve digitaal gaat is niet nieuw: in vorige artikels hadden we het reeds over het Europese project With Me waar Ready2improve als belangrijke inhoudelijke partner aan meewerkt (zie artikel "Readyimprove ontwikkelt nieuwe state of the art app").

Maar nu zet Ready2improve nog verdere stappen in de wereld van de digitale gezondheidsbevorderende tools met een project bij en in partnership met Laborelec: coaching vanop afstand via een digitaal platform, maar dan wel door een coach van vlees en bloed. Via het digitale platform wordt de gebruiker gecoacht op het vlak van voeding, beweging, gezond vermageren, motivatie, omgaan met stress en het verbeteren van het slaappatroon.

Deze coaching gaat echter verder dan enkel een app die voor elke gebruiker hetzelfde biedt. Dit project van Ready2improve en Laborelec biedt een echt persoonlijke coaching waarbij ook coaches van vlees en bloed in contact staan met de gebruiker: een diëtist, bewegingsdeskundige en psycholoog. Er zijn een aantal persoonlijke gesprekken vanop afstand (via telefoon of skype) en gedurende de hele coachingsperiode houden gebruikers hun resultaten op vlak van voeding, beweging, … digitaal bij op het platform, deels via automatische registraties door draagbare sensoren die onder andere het beweegpatroon van de gebruiker registreert. De coach heeft toegang tot het digitale platform en kan op basis van de updates via het digitale platform reacties en schouderklopjes geven, bijsturen, vragen beantwoorden en motiveren. Deze tool vergemakkelijkt het werk van de coach en verbetert tegelijk de dienstverlening naar de gebruiker.

Dat Ready2improve als pionier dergelijk project uitwerkt, laat Ready2improve als organisatie nog verder groeien.

In het kader van het actieplan ‘K.U. Leuven beweegt’ was Wouter Goris verantwoordelijk voor het opleiden van sportpromotoren. Uit hun reacties stelden wij vast dat men tevreden was over de inhoud en de vorm van de workshops.
Wouter Goris was, volgens mij, dankzij zijn enthousiasme en positieve uitstraling de gepaste persoon om onze sportpromotoren op te leiden.
-- Jos Van Neck (VGM-consulent, K.U. Leuven)