Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Ready2improve gaat digitaal

Dat Ready2improve digitaal gaat is niet nieuw: in vorige artikels hadden we het reeds over het Europese project With Me waar Ready2improve als belangrijke inhoudelijke partner aan meewerkt (zie artikel "Readyimprove ontwikkelt nieuwe state of the art app").

Maar nu zet Ready2improve nog verdere stappen in de wereld van de digitale gezondheidsbevorderende tools met een project bij en in partnership met Laborelec: coaching vanop afstand via een digitaal platform, maar dan wel door een coach van vlees en bloed. Via het digitale platform wordt de gebruiker gecoacht op het vlak van voeding, beweging, gezond vermageren, motivatie, omgaan met stress en het verbeteren van het slaappatroon.

Deze coaching gaat echter verder dan enkel een app die voor elke gebruiker hetzelfde biedt. Dit project van Ready2improve en Laborelec biedt een echt persoonlijke coaching waarbij ook coaches van vlees en bloed in contact staan met de gebruiker: een diëtist, bewegingsdeskundige en psycholoog. Er zijn een aantal persoonlijke gesprekken vanop afstand (via telefoon of skype) en gedurende de hele coachingsperiode houden gebruikers hun resultaten op vlak van voeding, beweging, … digitaal bij op het platform, deels via automatische registraties door draagbare sensoren die onder andere het beweegpatroon van de gebruiker registreert. De coach heeft toegang tot het digitale platform en kan op basis van de updates via het digitale platform reacties en schouderklopjes geven, bijsturen, vragen beantwoorden en motiveren. Deze tool vergemakkelijkt het werk van de coach en verbetert tegelijk de dienstverlening naar de gebruiker.

Dat Ready2improve als pionier dergelijk project uitwerkt, laat Ready2improve als organisatie nog verder groeien.

Sinds ik gestopt ben met sporten, kwamen de kilo's er sneller bij dan verwacht. Mijn huisarts heeft mij aangeraden ready2improve te proberen. Geen crashdieet, geen race tegen de tijd, maar een eigen methode met een resultaat op (iets) langere termijn en dus gemakkelijker vol te houden. 
Sinds het begin, nu al een dikke vijf weken geleden, ben ik vermagerd, fitter geworden en heb ik goede gewoontes aangeleerd. 
Verder hecht ready2improve, maar ook ikzelf, veel belang aan een goede relatie tussen de coach en de sporter/cliënt. Een gezellige babbel, eens goed lachen of liever een serieus gesprek. Het kan allemaal!!!!

-- Veerle