Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Nieuw bij Ready2improve: (top)sportvoedingsadvies

Vanaf nu kan je bij Ready2improve ook terecht voor voeding bij sport of topsport.
Een juiste voeding en de juiste dranken voor, tijdens, na en tussen je trainingen en
wedstrijden kunnen een aanzienlijk effect hebben op je uithoudingsvermogen en
herstel.

Ook kan het nodig zijn om je vetmassa te verminderen.Als je dit met het verkeerde voedingspatroon doet, verlies je tegelijkertijd spiermassa en dus kracht.
Met het juiste voedingsadvies kan je vetmassa verliezen zonder spiermassa te verliezen.

Onze sportdiëtiste stelt voor elke sporter afzonderlijk een persoonlijk voedingsschema op, rekening houdend met je persoonlijk (sport)doelen, gewoontes, voorkeuren en vooral je trainingen- en wedstrijdschema. Breng steeds je trainingen- en wedstrijdschema mee naar de consultaties.
Extra informatie zoals bloedproeven en inspanningstesten zijn ook nuttig om het juiste voedingsschema op te stellen.
Indien je voedingssupplementen of sportpreparaten neemt, breng deze dan ook mee naar de consultatie.

Zowel recreatieve sporters als topsporters kunnen bij onze sportdiëtiste terecht.

De eerste en tweede consultatie kost 70€ (voor 18u) of 75€
(na 18u), alle opvolgconsulten kost 35€ (voor 18u) of 37,5€ (na 18u)

Ik ben nu bijna 2 maanden gestopt met roken. het lijkt wel een eeuwigheid. Het lijkt wel alsof ik nooit gerookt heb. Waar ik vroeger een zeer bevreemd gevoel ervoer bij de gedachte om te stoppen, ervaar ik nu eerder een vreemd gevoel bij de herinnering aan het roken. En de hoofdgedachte die op zo’n momenten door mijn kop schiet moet zo iets zijn van: “Raar, ik snap niet waarom ik verslaafd geweest ben”.

Ik snap het niet, maar ik weet nog wel heel goed waarom ik wilde stoppen, niet alleen deze keer maar de 2 voorgaande keren. Het is namelijk de pijn die me steeds heeft aangezet om definitief te stoppen, de pijn van een longontsteking of een acute bronchitis. Noch de foto’s op pakjes sigaretten, noch de zwarte longen van körper hebben met ooit kunnen bekoren om de sigaret aan de haak te hangen. Maar dus wel de diepe pijn in mijn longen tijdens een hoest waarin ik leek te stikken, het zielige gevoel dat dan overblijft wanneer je met rood doortraande ogen, buiten adem, narochelend en met een befluimde zakdoek op bed zit na te hijgen en het minder fraaie toekomstbeeld dan dan automatisch door je kop schiet. Wat geeft me hoop om dit vol te houden? Wel, daar moet ik niet zolang over nadenken:

- Elke hoest die de belofte inhoud van een zuivere long.
- Het gevoel dat ik met sportbeoefening terug kan opbouwen en dat sport niet enkel meer dient ter compensatie. Het geeft mee een zeer vrij gevoel terug te kunnen sporten met dat uitgangspunt.
- De goedkeurende blik van Marie als ze polst naar mijn rooksctiviteiten en ik quasi nonchalant kan zeggen dat ik nog steeds gestopt ben, alsof het een evidentie is.
- Nu ja, het meest basale gevoel dat momenteel bij me overheerst is effectief een gevoel van evidentie. Raar idee, maar het is er. Ik wil uiteindelijk ook van dit gevoel af. Eigenlijk zou het gevoel volledig moeten opgaan in een way of life zonder sigaretten waar niet-nooit weer wordt bij stilgestaan. En dat lukt beter en beter. De gedachte-het gevoel steekt minder en minder frequent de kop op en dat stemt me hoopvol.

Samengevat: Waarom?
- Voor mijn gezondheid
- Voor Marie (mijn dochtertje)
- Voor mijn geluk

-- Lee