Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Werelddag zonder tabak – 31 mei 2014

Elk jaar is het op 31 mei ‘werelddag zonder tabak’. Gezondheidswerkers en ook Ready2improve zien dit als een uitgelezen moment om stil te staan bij de gevolgen van roken. Enkele cijfers:

  • Jaarlijks sterven wereldwijd zo’n 6 miljoen mensen (de helft van België) aan de gevolgen van roken.
  • In 2011 stierven in Vlaanderen 8657 mensen aan de gevolgen van roken; dat zijn zo’n 23 Vlamingen per dag!

Natuurlijk weet je als roker wel dat roken ongezond is voor jezelf en je omgeving, maar stoppen is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Laat je daarom professioneel begeleiden door een tabacoloog; een methode die al lang heeft bewezen te werken. Lees alvast enkele getuigenissen op deze website.

Interesse? Of twijfel je nog? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info via http://www.ready2improve.be/contact/

Bovendien betalen de mutualiteiten acht rookstopsessies voor een groot stuk terug. 30€ voor de eerste sessie en 20€ voor de zeven volgende sessies. Zwangere vrouwen krijgen acht keer 30€ terugbetaald.

Aarzel niet langer en contacteer ons! 

We hadden op voorhand verschillende redenen om te stoppen met roken maar de grootste was waarschijnlijk onze kinderwens. Ik wilde vooral geen rokende zwangere vrouw worden maar had bang dat het van de ene dag op de andere niet zou lukken. Mijn vriend wilde me in de eerste plaats steunen door mee te stoppen. De sessies met onze coach Johan hielpen mij omdat ik mijn ervaringen kon delen en Rob had vooral nood aan de wetenschappelijke achtergrond die we meekregen. Drie maanden nadat we gestopt waren kregen we de grootste motivator die we ons konden bedenken om vol te houden... we waren 7 weken in verwachting!

-- Kim