Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Sport werkt even goed als antidepressiva

Sport werkt even goed als antidepressiva

Althans bij een lichte of matige depressie.Uit onderzoek blijkt dat matige tot intensieve lichaamsbeweging even efficiënt is voor de behandeling van een lichte tot matige depressie dan antidepressiva en psychotherapie.

Hiervoor is wekelijks 150 minuten matig intensieve beweging of 75 minuten intensieve beweging nodig en dit in blokken van minimum 10 minuten.

Bij matig intensieve beweging verhoogt je hartslag wel, maar geraak je niet buiten adem.Het gaat hierbij om stevig wandelen, licht joggen, zwemmen, …

Bij intensieve beweging geraak je wel buiten adem.Hier gaat het bijvoorbeeld om hardlopen en snel fietsen.

Echter, wat matig of intensief sporten is, is voor iedere persoon verschillend.Laat je hierbij dus best begeleiden door een bewegingscoach.Hij/zij onderwerpt je eerst aan een conditietest en kan jou perfect zeggen welke sport aan welke intensiteit voor jou het meest geschikt is om dit doel te bereiken.En hij/zij zorgt er ook voor dat het sporten puur fun wordt en blijft.

Hiermee willen we niet zeggen dat psychotherapie nutteloos wordt wanneer je gaat sporten. Met een psycholoog tracht je de depressieve cirkel te doorbreken. Je onderzoekt samen wat er voor zorgt dat depressieve klachten blijven voortduren. Stap voor stap tracht je je leven terug te laten draaien rond datgene dat echt belangrijk is voor jou. Ook maak je nadien een preventieplan op om risicosignalen nadien sneller op te pikken. Voor mensen die expliciet willen werken rond het voorkomen van een nieuwe depressie, is er ook mindfulnesstraining mogelijk.

Wil je graag ondersteuning van een bewegingscoach of psycholoog?Contacteer ons via http://www.ready2improve.be/contact

Referentieartikel: http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/sport-werkt-even-goed-als-antidepressiva/article-normal-127351.html

Als zelfstandige en zaakvoerder van een internationaal bedrijf, EuroMedix en als FamilieVader heb ik een vrij hoge druk in mijn leven. Door middel van een goede basis op mentaal en lichamelijk vlak, is een mens in staat om vele dingen te bereiken. Het is dan ook mijn bewuste keuze om mijn prioriteiten te leggen bij een gezonde geest in een gezond lichaam, “Mens sana in corpore sano”.

Met de overtuiging aan deze essentiële basis continue te willen werken, heb ik contact genomen met Ready2improve. Reeds na enkele luttele weken, merkte ik een gestade vooruitgang. Ready2improve biedt met zijn coaching op het mentaal, sportieve en nutritionele vlak die extra meerwaarde die het verschil maakt. Met name uit zich dat ondermeer in een verhoging van efficiëntie, een verhoging van de stressdrempel en reduceren van stressoren,  meer voldoening bij hetgeen men doet en een groter algemeen welvoelen (Wellness).

Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op zijn “improve coaches” beroep te kunnen doen.

-- Mario