Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Het recht om onbereikbaar te zijn

Het recht om onbereikbaar te zijn

Iedereen kent het wel: eindelijk rustig aan tafel gaan zitten voor je avondmaal en daar gaat de telefoon. Je herkent het nummer: je baas of een belangrijke klant, dus je neemt op, tot groot ongenoegen van de rest van het gezin.Tien minuten bellen, een kwartiertje om de gevraagde dringende gegevens door te mailen, eindelijk terug naar de tafel, maar jouw eten is koud en de rest van het gezin is al van tafel.Tot zover de weinige family time van vandaag.En bovenop een boze blik van vrouw of man.En die blik wordt nog bozer wanneer je later op de avond toch nog eens je smartphone checkt om te zien of er nog een dringende vraag werd gestuurd via mail.

Je GSM/smartphone afzetten tijdens de maaltijd en heel de avond kan een oplossing zijn, maar grote kans dat de baas dan boos is, omdat hij veronderstelt dat je een GSM van het bedrijf hebt gekregen om altijd bereikbaar te zijn.Wel, niet langer zo bij BMW!

Het management van BMW erkent voortaan het recht van de werknemer om onbereikbaar te zijn in zijn privétijd.Sterker nog: besteed je in je privé tijd toch tijd aan werkmails, dan mag je die uren inhalen op een andere dag.

Deze beslissing zorgde voor heel wat heisa in de pers, maar lijkt ons een goed idee.Geen grotere stressfactor dan constante mails en telefoons, bijna 24u op 24u en 7 dagen op 7.Terwijl een werknemer pas optimaal kan presteren wanneer hij ook de kans krijgt om af en toe de knop volledig om te draaien.

Referentieartikel: http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_auto/BMW_laat_werknemer_onbereikbaar_zijn.9467625-3100.art?ckc=1

In het kader van het actieplan ‘K.U. Leuven beweegt’ was Wouter Goris verantwoordelijk voor het opleiden van sportpromotoren. Uit hun reacties stelden wij vast dat men tevreden was over de inhoud en de vorm van de workshops.
Wouter Goris was, volgens mij, dankzij zijn enthousiasme en positieve uitstraling de gepaste persoon om onze sportpromotoren op te leiden.
-- Jos Van Neck (VGM-consulent, K.U. Leuven)