Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Activity trackers en andere draagbare technologie: dé fitness trend van 2013

Steeds meer mensen maken gebruik van draagbare technologie: kleding of accessoires (bv. een armband) waarin kleine sensoren verwerkt zijn, die bijvoorbeeld je beweging of slaap kunnen meten. Volgens een rapport van ABI Research was in 2013 de activity tracker de meest populaire draagbare technologie. Activity trackers meten voornamelijk je beweging op. Gedurende de dag meten ze al jouw beweging en gaan ze na hoe actief je nu werkelijk bent. Fitbit, Garmin, Polar en Nike zijn momenteel zowat de belangrijkste spelers binnen deze groeiende markt. Wereldwijd zouden er in 2013 ongeveer 16 miljoen activity trackers verkocht zijn.

Ook het World Economic Forum duidt de draagbare technologie (en activity trackers) aan als één van de belangrijkste opkomende trends op technologisch vlak uit 2013. Zij voorspellen dat deze toestelletjes de komende jaren steeds kleiner en minder opvallend zullen worden. En ook steeds beter aangepast aan ons lichaam. Zo zouden er in de toekomst in plaats van de polsbanden, die we nu vaak zien, steeds vaker sensoren verwerkt worden in textiel (bv. een slimme T-shirt) en zullen er zelfs sensoren in de vorm van verwijderbare tattoos op de markt verschijnen. Een interessante trend die we bij Ready2improve zeker verder opvolgen!

Fitbit: gestest en goedgekeurd!

Ready2improve volgt de trend rond draagbare activity trackers al een hele tijd. Zo wordt de Fitbit Flex al geruime tijd door onze eigen coaches uitgetest. En we zijn er zeer enthousiast over! De Fitbit is een eenvoudige en aangename manier om meer inzicht te krijgen in je dagelijkse activiteit (aantal stappen, aantal afgelegde kilometers, etc.) en slaap. Daarnaast biedt je Fitbit account ook de mogelijkheid om een voedingsplan op te stellen en een gedetailleerd eetdagboek bij te houden. Kortom, wij zijn alvast overtuigd. Ben jij ook overtuigd en wil je graag Fitbit uittesten? Dan kan je via Ready2improve jouw exemplaar bestellen! Neem zeker contact met ons op. Wij geven je graag meer uitleg.

Wil je meer weten over Fitbit? www.fitbit.com

Meer lezen over draagbare technologie?

http://forumblog.org/2014/02/top-ten-emerging-technologies-2014/

http://mobihealthnews.com/30013/report-16-million-activity-trackers-pedometers-shipped-in-2013/

Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op de “improve coaches” beroep te kunnen doen.
-- Mario Vanolst (Managing Director Euromedix)​