Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

​Hoge schoolstudenten ontwikkelen Ready2improve app als eindwerk

Recent bracht Ready2improve een improver app op de markt voor smartphones. Twee studenten aan de Leuvense Technische Hogeschool (Group T) ontwikkelden deze app als eindwerk, in samenwerking met het onderzoekerslabo van Group T zelf (e-Media Lab), het ICT bedrijf Zenjoy en Ready2improve.

Vele mensen willen een gezondere levensstijl ontwikkelen en beseffen het belang ervan, maar het is steeds gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een coach onder de arm nemen helpt je een enorme stap vooruit, maar een coach kan ook niet dag en nacht aan je zijde staan. Daar biedt de nieuwe improver app voor smartphones de oplossing. De improver app registreert beweging, voeding, gemoed en gewicht en helpt je om je motivatie hoog te houden. Grafieken en scores tonen je vorderingen aan. De app geeft je leerzame feedback en helpt je stap voor stap een gezondere levensstijl aan te nemen. Je bepaalt zelf je doelen en wordt beloond voor elke vordering. Bovendien kan je je resultaten delen met je omgeving via de sociale media, zodat je omgeving wordt betrokken en extra steun kan bieden.
De improver app is beschikbaar via de iTunes App Store voor slechts 0,89 € voor ongelimiteerd gebruik.

Meer info: http://www.ready2improve.be/improver-app

In het kader van het actieplan ‘K.U. Leuven beweegt’ was Wouter Goris verantwoordelijk voor het opleiden van sportpromotoren. Uit hun reacties stelden wij vast dat men tevreden was over de inhoud en de vorm van de workshops.
Wouter Goris was, volgens mij, dankzij zijn enthousiasme en positieve uitstraling de gepaste persoon om onze sportpromotoren op te leiden.
-- Jos Van Neck (VGM-consulent, K.U. Leuven)