Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Ready2improve gaat Europees!

logo With-Me project                        

Ready2improve gaat Europees met het nieuwe project “With Me”. With Me is een project ondersteund door de Europese overheid en het IWT. Doel van het project is mensen te motiveren om te werken aan hun gezondheid.

“With Me” (met mij) verwijst naar de aanwezigheid van een coach die de persoon begeleidt in het verbeteren van zijn gezondheid, op welk vlak dan ook: voeding, beweging …. Deze coaching gebeurt in het kader van dit project niet in hoogst eigen persoon, maar digitaal. Er zullen heel wat technologische snufjes en tools worden uitgewerkt die mensen op allerlei vlakken van hun gezondheid toch persoonlijk coachen.

Het project wordt geleid door meerdere partners, waaronder Ready2improve. De andere partners zijn voornamelijk gespecialiseerd in de technische kant. Ready2improve biedt een grote meerwaarde voor de inhoudelijke kant, het coachen zelf. Het project sluit ook perfect aan bij de realisaties waar Ready2improve al sinds 2006 aan werkt.

Het Europese project With Me loopt in de landen Denemarken, Finland, Spanje, Nederland en België. In elk land is er een ander aandachtspunt, in Spanje is dat bijvoorbeeld valpreventie bij ouderen, in België preventie op het vlak van cardiovasculaire gezondheid. Het project loopt over 3 jaar, maar daar blijft het volgens Wouter, Founder van Ready2improve niet bij: “Dit is een toekomstperspectief waarbij we veel meer mensen kunnen helpen en onze eigen dienstverlening nog een heel stuk kunnen verbeteren om toch net dat extraatje meer te kunnen bieden om blijvend duurzaam en wetenschappelijk onderbouwd gedrag te veranderen in de richting dat de persoon zelf wilt”.

Logo IWT Logo Artemis Logo Europa

Het volledige interview zie je hier:

Probleem: overgewicht, conditie bedenkelijk. Suggestie van de huisarts op R2i te contacteren. Doelstelling: werken aan gewicht en conditie verbeteren.
Actie: gestart in aug '07 - voorzichtig op vlak van conditie (met wandelen en fietsen), focus op voeding: natuurlijk minder snoepen, maar ook meer water drinken, meer fruit en groenten eten. Nooit gevoel dat ik minder moest eten, wel anders. 
Resultaat mei '09: 10 kg vermagerd en stabiel. 10 mijl van Antwerpen gelopen (maar was wel stikkapot de twee volgende dagen :-)) Hoe is het gelukt: de ervaring en overtuiging van mezelf dat het niet zo verder kond; het nodige duwtje in de rug van de dokter; de steun van mijn vrouw en de aanmoediging van de kinderen; en niet in het minste de training met mijn naamgenoot van R2i - de vriendelijkste stok achter de deur die ik ken. Net wat ik nodig had.

-- Wouter