Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Ready2improve gaat Europees!

logo With-Me project                        

Ready2improve gaat Europees met het nieuwe project “With Me”. With Me is een project ondersteund door de Europese overheid en het IWT. Doel van het project is mensen te motiveren om te werken aan hun gezondheid.

“With Me” (met mij) verwijst naar de aanwezigheid van een coach die de persoon begeleidt in het verbeteren van zijn gezondheid, op welk vlak dan ook: voeding, beweging …. Deze coaching gebeurt in het kader van dit project niet in hoogst eigen persoon, maar digitaal. Er zullen heel wat technologische snufjes en tools worden uitgewerkt die mensen op allerlei vlakken van hun gezondheid toch persoonlijk coachen.

Het project wordt geleid door meerdere partners, waaronder Ready2improve. De andere partners zijn voornamelijk gespecialiseerd in de technische kant. Ready2improve biedt een grote meerwaarde voor de inhoudelijke kant, het coachen zelf. Het project sluit ook perfect aan bij de realisaties waar Ready2improve al sinds 2006 aan werkt.

Het Europese project With Me loopt in de landen Denemarken, Finland, Spanje, Nederland en België. In elk land is er een ander aandachtspunt, in Spanje is dat bijvoorbeeld valpreventie bij ouderen, in België preventie op het vlak van cardiovasculaire gezondheid. Het project loopt over 3 jaar, maar daar blijft het volgens Wouter, Founder van Ready2improve niet bij: “Dit is een toekomstperspectief waarbij we veel meer mensen kunnen helpen en onze eigen dienstverlening nog een heel stuk kunnen verbeteren om toch net dat extraatje meer te kunnen bieden om blijvend duurzaam en wetenschappelijk onderbouwd gedrag te veranderen in de richting dat de persoon zelf wilt”.

Logo IWT Logo Artemis Logo Europa

Het volledige interview zie je hier:

Tijdens onze twee afgelopen Sint-Elooisfeesten legden we onze eieren in het mandje van Ready2improve. Hun aanbod aan keuzemogelijkheden voor een dergelijk feest met een honderdtal personen zijn gevarieerd en aangepast naar de wensen van de klant. Het eerste jaar hielden we een evenement met volksspelen, waarbij R2i zorgde voor een mooie locatie in de buurt, alle mogelijke volksspelen (en dat waren er veel) en een walking dinner. Alles verliep vlekkeloos. Het jaar nadien opteerden we voor een ‘Masterchef’, waarbij onze collega’s in groepjes werden onderverdeeld en zélf de handen uit de mouwen mochten steken om te koken voor een jury. Qua organisatie en opvolging waren de mensen van R2i behulpzaam. Ze zorgden ervoor dat alles wederom vlekkeloos verliep, buiten de vele vlekken die onze collega’s maakten. :-)

-- Tom Verhavert (Electrabel)