Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Ready2improve verschijnt in 'Bedrijvig Limburg' van Voka

Deze maand is een artikel over Ready2improve verschenen in 'Bedrijvig Limburg', een magazine dat wordt uitgegeven door Voka. Hieronder vindt u het volledige artikel.

Ready2improve zet bedrijven op het pad naar een gezonde levensstijl

Ready2improve

Sport is gezond, het verzet je gedachten en je kan het samen met anderen doen. Het is echter niet vanzelfsprekend dit te combineren met een drukke job. Ready2improve speelt hier op in en ontwikkelde zowel op individueel als bedrijfsniveau verschillende programma’s om tot een gezonde levensstijl te komen. De kracht schuilt in de wetenschappelijke, multidisciplinaire methode waarbij een motivatie psycholoog, een bewegingscoach en een voedingsspecialist worden ingeschakeld. Recent werd zelfs een speciaal programma gelanceerd voor bedrijfsleiders.
Ready2improve ontstond uit de creativiteit en het enthousiasme van Wouter Goris. Hij legde de fundamenten voor de unieke methode van Ready2improve al tijdens zijn studentenjaren. Geleidelijk aan kregen zijn ideeën meer vaste vorm. Toen bleek dat zijn visie aansloeg, werd het bedrijf steeds concreter. En op 1 januari 2007 werd Ready2improve officieel een feit.
Wouter Goris: “Ready2improve is ontstaan als een bedrijf dat individuele personen helpt bij het verbeteren van hun gezondheid en prestaties. We doen dit op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Zo onderwerpen we deelnemers steeds aan een fitheidsmeting en stellen op basis daarvan concrete doelen. Men kiest zelf om op één of meerdere thema’s te werken. De meest frequente thema's zijn stoppen met roken, meer beweging, gezonde voeding en omgaan met stress. Door het succes van deze formules zijn we deze onderwerpen ook in groepen gaan behandelen. De volgende stap was een uitbreiding naar bedrijven”.

Coaching voor bedrijven

Omdat de noden van bedrijven anders zijn dan die van een individu of van een groep, paste Ready2improve zijn programma aan en ontwikkelde het “Improve coaching voor bedrijven”. Voor bedrijven en organisaties voorziet Ready2improve drie programma's gaande van acties rond bewustwording tot het implementeren van een volledig gezondheidsbeleid.
Een eerste type van samenwerking met bedrijven zijn de Awareness Actions. Het focuspunt van deze categorie zijn enkele goed gekozen acties die de aandacht van werknemers vestigen op een bepaald thema. Voorbeelden zijn fitheidsmetingen, infomomenten, health consults en events of funactiviteiten.
Een meer uitgewerkt programma voor bedrijven is een Coaching Track. Dit soort traject heeft klassiek een looptijd van enkele weken tot een jaar en de personeelsleden worden bijgestaan door één of meerdere van de ervaren coaches. Enkele voorbeelden: Start2run, Maak je niet dik (“enkele kilootjes minder”), Stress Less of Sporteventbegeleiding (bv. begeleide voorbereiding op 10 Miles van Antwerpen of 20 Kilometer van Brussel).

Health Strategy Consultancy van Ready2improveHet laatste programma is meteen ook het meest omvattende. Health Strategy Consulting integreert de twee voorgaande. Het doel van HSC is het verbeteren en behouden van een gezonde levensstijl in te bedden in de bedrijfscultuur Wouter Goris: “Dit gebeurt op basis van een grondige analyse van de noden en mogelijkheden van het bedrijf en haar werknemers. Na die analyse stellen we een plan op dat perfect past bij het bedrijf. De implementatie daarvan wordt begeleid door onze coaches met een sterke nadruk op verankering. Zo blijven ook na ons vertrek de werknemers gelukkig, gemotiveerd en in conditie”.
Steeds wordt er grote nadruk gelegd op het meetbaar maken van de resultaten. Dit is volgens Wouter Goris dan ook één van de sleutels tot succes: “Meten is weten. De becijferde fitheidstesten drukken je met je neus op de feiten. Uit onze ervaring blijkt dat mensen het geweldig vinden dat alles gemeten wordt en dat men op die manier vooruitgang kan zien.”

Het dynamische team van Ready2improve

“ Een aantrekkelijk loonpakket is belangrijk, maar de werkomgeving geeft voor veel mensen de doorslag.”

Bart Boesmans (Algemeen Directeur Laborelec)

Executive coaching programma

Het is geen geheim dat een bedrijfsleider, leidinggevende of ondernemer in het algemeen een zeer veeleisende job heeft. Geen wonder dat het hen tijdens of na een lange werkdag vaak aan tijd en energie ontbreekt om een gezonde levensstijl te onderhouden met voldoende beweging. Daarom ontwikkelde Ready2improve de executive coaching. Gedurende dit executive coaching traject word de deelnemer multidisciplinair begeleid door een motivatie psycholoog, een bewegingscoach en een voedingsspecialist.

“ Het aanbod van Ready2improve is professioneel, zeer praktisch en met zichtbare resultaten”

Danny Dresselaerts (Algemeen Directeur Farm Frites Inernational)


Wouter Goris: “We beginnen met enkele conditietesten om het startpunt van de deelnemer te kennen en zo de vooruitgang zwart op wit aan te tonen. Vervolgens stellen we samen een persoonlijk coachingstraject op afhankelijk van de vraag en beschikbaarheid. Er worden concrete doelen gesteld. Via persoonlijke begeleiding werken we vervolgens aan alle aspecten van de gezondheid en streven we naar een duurzaam effect. Als je fit bent, ben je gewoon een ander mens. Het onderhouden van een gezonde levensstijl met voldoende beweging vergt echter een bewuste planning. Hierbij bieden we graag hulp.”

Reeds verschillende Limburgse bedrijven werkten samen met Ready2improve. Zo ook Farm Frites International in Lommel. Algemeen directeur Danny Dresselaerts is overtuigd: “Het afgelopen jaar kregen een tweetal managers intensieve coaching van het team van Wouter. De effecten zijn mateloos positief te noemen. Mens sane, in corpore sano is de perfecte zinsnede om de coaching periode te typeren. De wijze waarmee een gezonde levenswijze wordt gecombineerd met typische business coaching maakt van het aanbod van Ready2improve een perfecte match voor onze noden; professioneel, zeer praktisch met zichtbare resultaten.”

“ Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op zijn “improve coaches” beroep te kunnen doen.”

Mario Vanolst (Managing Director Euromedix)

Een goede gezondheid helpt beter presteren op het werk. Het Ready2improve verhaal moet bovendien ook gezien worden als uithangbord. Bedrijven doen alle moeite van de wereld om mensen met talent aan te trekken. Maar dat lukt enkel als het bedrijf naast het werk ook nog andere dingen te bieden heeft, zoals een gezond sociaal klimaat. Wouter Goris: “Een aantrekkelijk loonpakket is belangrijk, maar de werkomgeving geeft voor veel mensen de doorslag. Wat leeft er in een bedrijf? Voel ik me hier goed? Het antwoord op dat soort vragen weegt vaak zwaarder door dan het loon.”

“ Zoals ik de boekhouding van mijn bedrijf uitbesteed aan een specialist heb ik de zorg voor mijn conditie uitbesteed aan Wouter en zijn team.”

Koen Bessemans (Managing Director Prime Design)

Er zit bovendien ook een economische logica achter. Wetenschappelijke studies hebben reeds meermaals uitgewezen dat gelukkige, gezond mensen gewoonweg beter presteren in hun professionele leven. Een bedrijf dat hierin investeert creëert aldus een grotere output.

Ik had jaren rugschool gevolgd maar pas na de lezing van R2i was mij duidelijk waarom die zaken belangrijk zijn. De demonstraties maken alles zeer begrijpelijk en logisch.

-- Evert