Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Spelen is niet langer alleen voor kinderen

Nieuwe smartphone app om je gezondheid te monitoren

Het bekomen van een gezonde levensstijl is niet eenvoudig. De vraag is hoe je eraan begint en vooral hoe je gemotiveerd blijft om er aan te werken. Geen eenvoudige opdracht. Ready2improve, in samenwerking met Zenjoy, lanceert daarom haar “Improver” app, een eenvoudig te gebruiken app die mensen ondersteunt en begeleidt op hun weg naar een gezond leven. Door een slimme combinatie van dataregistratie, spelelementen (ook wel gamification genoemd) en het delen van resultaten via sociale netwerken (zoals Facebook en Twitter) wordt gezondheid leuk en blijft je motivatie hoog.

Ga zelf aan de slag

De “Improver” app biedt de mogelijkheid om zowel je beweging, voedselopname, gemoed, als gewicht bij te houden en geeft duidelijke feedback rond vooruitgang en resultaten door middel van grafieken en een algemene gezondheidsscore. Ook kunnen doelen gesteld worden, om zo stap voor stap gezonde gewoontes te creëren. De hele app werd opgebouwd rond het principe van zelfdeterminatie. De app speelt in op de autonomie van de gebruiker (je bepaalt zelf welke activiteiten je doet en je stelt zelf doelen), verhoogt de competentie van de gebruiker (je leert uit de directe feedback van de app) en geeft de mogelijkheid om zijn directe omgeving te betrekken (o.a. door resultaten te delen via sociale netwerken). Zo wordt de motivatie van de gebruiker sterk verhoogd.

Gezondheid is fun!

Belangrijk is dat het gebruiken van de “Improver” app ook leuk is! De app biedt meer dan 40 uitdagingen (ook ‘achievements’ genoemd) waarbij je beloond kan worden voor een hele waaier aan activiteiten binnen de app (bv. het loggen van informatie of het stellen/behalen van doelen). De ene achievement zal eenvoudig te behalen zijn, andere zijn uitdagender en vragen meer tijd. Zo zal iemand die net start met de app, al snel voor zijn inspanningen beloond worden. Maar ook voor de ‘veteranen’ onder de gebruikers blijft het interessant en uitdagend om moeilijkere uitdagingen aan te gaan of verrast te worden door het behalen van een verborgen achievement. Voor de competitie beesten biedt de “Improver” app nog een extraatje: een leaderboard geeft de gezondheidsscore van alle gebruikers weer en beloont de beste “Improvers” met een hoge plaats in de ranking. Alle persoonlijke overwinningen (zoals een hoge plaats in de ranking of het behalen van achievements) kunnen via sociale netwerken gedeeld worden met vrienden en familie.

Betrokken partners

Het concept van de “Improver” app is ontstaan uit een Masterthesis vanuit Groep T- Engineering College Leuven, en dit binnen het internationaal onderzoeksproject SIXPAC dat uitgaat van Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogeschool. Recent werd de app voorgesteld op de ‘Fun and Games’ conferentie in Toulouse.

De “Improver” app is verkrijgbaar in de iTunes App Store.

Eind 2006 kwam ik tot één grote conclusie: mijn levensstijl moet veranderen. Niet roken, gezonder en regelmatiger eten en meer sporten! Dan maar naar wouter, tot dan nog kotgenoot. Wel, de drie doelstellingen hierboven zijn meer dan geslaagd. De kilo's vloegen er niet af, maar fitter ben ik wel. Ik kijk niet meer op tegen een uur of meer sporten.
Natuurlijk praten we regelmatig over mijn vierde nog niet vermelde doelstelling: topscheidsrechter worden. Op het open european championship voor 19-jarigen in Goteborg bewees ik fysiek en mentaal meer dan ooit klaar te zijn.
Alles kan beter, dus bouwen we stilaan verder naar een topconditie die in de topsport dan ook vereist is.

-- Angelo