Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Terug naar school

De vakantie loopt op zijn einde…

Voor de kinderen brengt dit wellicht gemengde gevoelens met zich mee, voor heel wat ouders terug het vooruitzicht op structuur en regelmaat… Maar, wacht eens…! September,… dan beginnen de zwemlessen toch terug en de dansschool en de voetbal en de karate en de muziekschool en…?!

Voor je het weet zit je agenda weer overvol en constateer je geen tijd meer over te hebben voor eigen hobby’s en vrije tijd. Die leveren ons echter de broodnodige energie om dag na dag te blijven doorgaan…!

Enkele tips om te overleven tot de volgende vakantieperiode:

  • Neem de tijd die je wil reserveren voor jezelf als “volwaardige activiteit” mee op in de gezinsplanning
  • Probeer het halen en brengen te beperken door af te spreken met vriendjes, buren,… Laat eventueel een beurtrol opstellen binnen de club van zoon of dochter. Heel wat ouders kampen namelijk met hetzelfde probleem en zullen je meer dan dankbaar zijn!
  • Probeer niet alles alleen te doen, laat je partner ook een deel van de verantwoordelijkheid opnemen
  • Laat je kinderen mee zoeken naar praktische oplossingen. Inspraak bevordert samenwerking!
  • Geniet van de momenten dat je je kinderen brengt of ophaalt, dat je op de tribune zit te wachten tot ze gedaan hebben met sporten, dat je in de file staat aan te schuiven… Zie het als een extra opportuniteit om samen met je kinderen door te brengen en hen te steunen in hun mentale en fysieke ontwikkeling. Als we op automatische piloot door het leven gaan, missen we te veel!

Succes!

Probleem: overgewicht, conditie bedenkelijk. Suggestie van de huisarts op R2i te contacteren. Doelstelling: werken aan gewicht en conditie verbeteren.
Actie: gestart in aug '07 - voorzichtig op vlak van conditie (met wandelen en fietsen), focus op voeding: natuurlijk minder snoepen, maar ook meer water drinken, meer fruit en groenten eten. Nooit gevoel dat ik minder moest eten, wel anders. 
Resultaat mei '09: 10 kg vermagerd en stabiel. 10 mijl van Antwerpen gelopen (maar was wel stikkapot de twee volgende dagen :-)) Hoe is het gelukt: de ervaring en overtuiging van mezelf dat het niet zo verder kond; het nodige duwtje in de rug van de dokter; de steun van mijn vrouw en de aanmoediging van de kinderen; en niet in het minste de training met mijn naamgenoot van R2i - de vriendelijkste stok achter de deur die ik ken. Net wat ik nodig had.

-- Wouter