Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Terug naar school

De vakantie loopt op zijn einde…

Voor de kinderen brengt dit wellicht gemengde gevoelens met zich mee, voor heel wat ouders terug het vooruitzicht op structuur en regelmaat… Maar, wacht eens…! September,… dan beginnen de zwemlessen toch terug en de dansschool en de voetbal en de karate en de muziekschool en…?!

Voor je het weet zit je agenda weer overvol en constateer je geen tijd meer over te hebben voor eigen hobby’s en vrije tijd. Die leveren ons echter de broodnodige energie om dag na dag te blijven doorgaan…!

Enkele tips om te overleven tot de volgende vakantieperiode:

  • Neem de tijd die je wil reserveren voor jezelf als “volwaardige activiteit” mee op in de gezinsplanning
  • Probeer het halen en brengen te beperken door af te spreken met vriendjes, buren,… Laat eventueel een beurtrol opstellen binnen de club van zoon of dochter. Heel wat ouders kampen namelijk met hetzelfde probleem en zullen je meer dan dankbaar zijn!
  • Probeer niet alles alleen te doen, laat je partner ook een deel van de verantwoordelijkheid opnemen
  • Laat je kinderen mee zoeken naar praktische oplossingen. Inspraak bevordert samenwerking!
  • Geniet van de momenten dat je je kinderen brengt of ophaalt, dat je op de tribune zit te wachten tot ze gedaan hebben met sporten, dat je in de file staat aan te schuiven… Zie het als een extra opportuniteit om samen met je kinderen door te brengen en hen te steunen in hun mentale en fysieke ontwikkeling. Als we op automatische piloot door het leven gaan, missen we te veel!

Succes!

Ik ben nu 68 jaar en heb al een tijdje te kampen met diabetes type 2. Op aanraden van mijn diabeteseducator bij het MCH Wezembeek-Oppem, ben ik in februari 2012 gestart met een reeks van 10 bewegingssessies bij Ready2improve in Leuven. Bij de start woog ik 84 kg. Op het einde van mijn 10de sessie was dat nog 78,7 kg. Ook mijn buikomtrek is met 3 cm verminderd, mijn vetpercentage  is met 2,6% verminderd en mijn waterpercentage met bijna 2% gestegen! Bij meting na de sessies was mijn bloedsuiker lager dan ooit!

Ik ben super content over de gevolgde sessies en het bekomen resultaat! Een echte aanrader voor iedereen die op een gezonde en leuke manier zijn suiker onder controle wil krijgen!

-- Gustaaf