Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Een gezonde speeltuin in de stad

Goed nieuws voor gezondheidsbewuste Leuvenaars! Vanaf augustus zal Leuven als eerste stad in België beschikken over een Fit-O-City: een Fit-O-Meter in het hart van de stad.

Ongeveer 50% van de Leuvenaars beweegt minimum een keer per week, maar 30% beweegt zelden of nooit. Daarom sloegen het stadsbestuur en K’X Creations de handen in elkaar voor de realisatie van dit project, waarmee ze gezondheid en beweging onder de aandacht willen brengen.

Er zullen twee parcours worden aangelegd, van 3,5 en 6,5 kilometer, met twintig oefeningen op twaalf locaties, waaronder bijvoorbeeld het Bruulpark. Gebruikers kunnen hun resultaten via Smartphone doorsturen naar een website, of thuis invoeren in hun persoonlijk profiel, zodat ze hun evolutie kunnen opvolgen. Er is ook de mogelijkheid om je in te schrijven op een online coachnieuwsbrief met tips voor een gezonde levenshouding.

Wouter Goris, gezondheidscoach bij Ready2Improve, is erg enthousiast: “Voldoende beweging zorgt voor een betere gezondheid, meer kracht en je gaat je ook beter voelen. Ik vind het heel positief dat dit initiatief dat onder de aandacht brengt. Ook bij Ready2Improve helpen we mensen om gezonder te gaan leven, en de Fit-O-City kan daar zeker een plaats in krijgen.”

Op 16 augustus vindt de officiële opening plaats. Het Ready2Improve team zal alvast aanwezig zijn. Misschien tot dan?

Bronnen

‘Stadscentrum wordt groot openlucht sportterrein’. Het Nieuwsblad, 4 juli 2012.

‘Fit-O-City’. ROB-TV, 3 juli 2012

Bronnen

http://www.robtv.be/nieuws/leuven/fit-o-city

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?

Probleem: overgewicht, conditie bedenkelijk. Suggestie van de huisarts op R2i te contacteren. Doelstelling: werken aan gewicht en conditie verbeteren.
Actie: gestart in aug '07 - voorzichtig op vlak van conditie (met wandelen en fietsen), focus op voeding: natuurlijk minder snoepen, maar ook meer water drinken, meer fruit en groenten eten. Nooit gevoel dat ik minder moest eten, wel anders. 
Resultaat mei '09: 10 kg vermagerd en stabiel. 10 mijl van Antwerpen gelopen (maar was wel stikkapot de twee volgende dagen :-)) Hoe is het gelukt: de ervaring en overtuiging van mezelf dat het niet zo verder kond; het nodige duwtje in de rug van de dokter; de steun van mijn vrouw en de aanmoediging van de kinderen; en niet in het minste de training met mijn naamgenoot van R2i - de vriendelijkste stok achter de deur die ik ken. Net wat ik nodig had.

-- Wouter