Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Een gezonde speeltuin in de stad

Goed nieuws voor gezondheidsbewuste Leuvenaars! Vanaf augustus zal Leuven als eerste stad in België beschikken over een Fit-O-City: een Fit-O-Meter in het hart van de stad.

Ongeveer 50% van de Leuvenaars beweegt minimum een keer per week, maar 30% beweegt zelden of nooit. Daarom sloegen het stadsbestuur en K’X Creations de handen in elkaar voor de realisatie van dit project, waarmee ze gezondheid en beweging onder de aandacht willen brengen.

Er zullen twee parcours worden aangelegd, van 3,5 en 6,5 kilometer, met twintig oefeningen op twaalf locaties, waaronder bijvoorbeeld het Bruulpark. Gebruikers kunnen hun resultaten via Smartphone doorsturen naar een website, of thuis invoeren in hun persoonlijk profiel, zodat ze hun evolutie kunnen opvolgen. Er is ook de mogelijkheid om je in te schrijven op een online coachnieuwsbrief met tips voor een gezonde levenshouding.

Wouter Goris, gezondheidscoach bij Ready2Improve, is erg enthousiast: “Voldoende beweging zorgt voor een betere gezondheid, meer kracht en je gaat je ook beter voelen. Ik vind het heel positief dat dit initiatief dat onder de aandacht brengt. Ook bij Ready2Improve helpen we mensen om gezonder te gaan leven, en de Fit-O-City kan daar zeker een plaats in krijgen.”

Op 16 augustus vindt de officiële opening plaats. Het Ready2Improve team zal alvast aanwezig zijn. Misschien tot dan?

Bronnen

‘Stadscentrum wordt groot openlucht sportterrein’. Het Nieuwsblad, 4 juli 2012.

‘Fit-O-City’. ROB-TV, 3 juli 2012

Bronnen

http://www.robtv.be/nieuws/leuven/fit-o-city

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?

Sinds ik gestopt ben met sporten, kwamen de kilo's er sneller bij dan verwacht. Mijn huisarts heeft mij aangeraden ready2improve te proberen. Geen crashdieet, geen race tegen de tijd, maar een eigen methode met een resultaat op (iets) langere termijn en dus gemakkelijker vol te houden. 
Sinds het begin, nu al een dikke vijf weken geleden, ben ik vermagerd, fitter geworden en heb ik goede gewoontes aangeleerd. 
Verder hecht ready2improve, maar ook ikzelf, veel belang aan een goede relatie tussen de coach en de sporter/cliënt. Een gezellige babbel, eens goed lachen of liever een serieus gesprek. Het kan allemaal!!!!

-- Veerle