Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Het laatste nieuws over Ready2improve! Terug naar onze startpagina »

Op weg naar 500 kilo'tjes minder

Binnenkort start onze nieuwe reeks Kilootje Minder, wegens groot succes voor de derde keer

We hebben na onze eerste groep van 50 man een onderzoeksrapport gemaakt en ons voornaamste resultaat is dat een deelnemer gemiddeld genomen 4,75 kg verliest over 6 maanden.

Niet enkel hun gewicht is verbeterd maar ook hun beweeg- en eetgewoontes zijn duidelijk verbeterd! De deelnemers hebben meer energie en een verhoogd welzijn, ze voelen zich beter!

Dit was zo een succes dat men zelfs is komen filmen van TVL: Kilootje minder een groot succes (video)

Bovendien krijgen de mensen die alle sessie volgen er nog het “grote kilootje minder kookboek" gratis boven op.

De nieuwe data voor 2012 zijn:

19/01, 02/02, 09/02, 23/02, 22/03, 12/04, 26/04, 24/05, 07/06, 14/06

Inschrijven kan via een mailtje naar
gezondheidspromotie.limburg@cm.be

Probleem: overgewicht, conditie bedenkelijk. Suggestie van de huisarts op R2i te contacteren. Doelstelling: werken aan gewicht en conditie verbeteren.
Actie: gestart in aug '07 - voorzichtig op vlak van conditie (met wandelen en fietsen), focus op voeding: natuurlijk minder snoepen, maar ook meer water drinken, meer fruit en groenten eten. Nooit gevoel dat ik minder moest eten, wel anders. 
Resultaat mei '09: 10 kg vermagerd en stabiel. 10 mijl van Antwerpen gelopen (maar was wel stikkapot de twee volgende dagen :-)) Hoe is het gelukt: de ervaring en overtuiging van mezelf dat het niet zo verder kond; het nodige duwtje in de rug van de dokter; de steun van mijn vrouw en de aanmoediging van de kinderen; en niet in het minste de training met mijn naamgenoot van R2i - de vriendelijkste stok achter de deur die ik ken. Net wat ik nodig had.

-- Wouter