Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Massage


Neem zeker contact met ons op!

Massage bestaat waarschijnlijk al even lang als de mens zelf… Massage (Grieks: massein = kneden; Arabisch: mass = zacht drukken), is het toepassen van bepaalde handgrepen op het lichaam met als bedoeling de normale functies van het lichaam te onderhouden en/of functiestoornissen te voorkomen of verbeteren. Er bestaan heel wat mogelijke vormen van massage. Binnen Ready2improve worden een drietal vormen aangeboden: relaxerende massage, stoelmassage en dieptemassage.

Relaxerende massage

Relaxerende massage is een vorm van massage waarbij grotere delen van het lichaam (typische de rug, armen en/of benen) onder lichte tot matige druk worden gemasseerd, liggend op een massagetafel. Relaxerende massage heeft, naast het ontspannend element, bovendien een aantal bijkomende gunstige effecten:

  • stimuleren van de bloed- en lymfecirculatie (betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en betere afvoer van afvalstoffen)
  • vrijkomen van acetylcholine en/of histamine (zorgt voor het uitzetten van de bloedvaten met dalende bloeddruk tot gevolg)
  • productie van endorfines (pijnstillend)
  • ontschilfering van de huid door de wrijving en warmte en betere regeneratie van de huidcellen door betere doorbloeding
  • normalisering van de spierspanning
  • verbeteren van de beweeglijkheid van bepaalde gewrichten
  • stimuleren van bepaalde orgaanfuncties via dermatomen

Stoelmassage

Stoelmassage is een vorm van massage, gebaseerd op de Japanse drukpuntmassage of acupressuur. Tijdens de massage worden hoofd, nek, schouders, rug, armen en/of handen gemasseerd terwijl de ontvanger op een stoel zit (kan een massagestoel zijn maar ook een gewone bureaustoel). De massage gebeurt bovenop de kleding en is beperkt tot max 30 minuten. Dit maakt dit type van massage erg geschikt om aan te bieden in bedrijven, op events,…

Effecten van de stoelmassage:

  • stimuleren van de doorbloeding
  • verbeteren van het immuunsysteem
  • verminderen van stress

Dieptemassage

Spieren vormen een heel belangrijk onderdeel van ons bewegingsapparaat. Door overbelasting (fysiek, emotioneel of door een infectie) kunnen zich verklevingen tot zelfs littekenweefsel in het spierweefsel voordoen en/of kan er verhoogde spierspanning ontstaan. Dit kan zorgen voor een constante verhoogde druk op pezen en/of gewrichten, inknelling van zenuwen, etc., wat op zich weer kan leiden tot heel wat pijn en bewegingsbeperkingen.

Dieptemassage is een vorm van massage waarbij enkel op de spieren wordt gewerkt en dit via diepe dwarse fricties. Door deze dwarse fricties kunnen de bindweefselverklevingen worden losgemaakt waardoor de spanning (in de spieren, op de pezen en gewrichten, op bepaalde zenuwen) afneemt en zich normaliseert en hierdoor ook de bijhorende pijnklachten.

Dieptemassage is een adequate vorm van massage om acute en chronische bewegingsklachten en bewegingspijn te verhelpen. Voorbeelden van mogelijke klachtenpatronen zijn rugpijn, nekpijn, schouderproblemen, tenniselleboog, kniepijn, hoofdpijn, tandpijn, oogpijn, oorsuizingen,…

Wat kunnen we je bieden?

We bieden individuele massage aan in één van onze praktijkruimtes. Jij bepaalt zelf het aantal sessies en het type van massage.

Daarnaast kan een coach van Ready2improve, die bovengenoemde massages kan toepassen, een volledige 'check' uitvoeren, waarbij alle grote spiergroepen worden afgegaan op zoek naar mogelijke probleemgebieden. Dergelijke ‘probleemzones’ kunnen dan eventueel in een vervolgsessie specifiek worden behandeld.

Meer info vind je onder vormen en prijzen. Interesse? Neem dan zeker contact met ons op!

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Katrien (psychologe en opvoedster) verloor 4 kilogram en beleeft plezier aan haar actievere levensstijl.

Wouter, je hebt naar mijn gezaag geluisterd, je hebt mij advies gegeven, je hebt mij op bepaalde dingen gewezen - dingen die ik zelf wel wist, maar die niet aan de oppervlakte konden komen zonder een duwtje in de rug. En jij heb mij dat duwtje gegeven. En nu is het aan mij om er voor te zorgen dat al die inspanningen niet voor niets geweest zijn, dat ik dingen blijf proberen, dat ik gezond blijf eten en dat ik blijf sporten...
En ik zal er voor gaan! Dankjewel Wouter!!!

-- Katrien