Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Gewoon gezond*


Neem zeker contact op voor jouw gratis kennismakingsgesprek!

Gezondheid is van vitaal belang

Ons lichaam en onze mentale gezondheid worden dagelijks aan heel wat belasting blootgesteld: stress op het werk, spanningen met onze partner en/of kinderen, angst, verdriet, slecht slapen, … In combinatie met een minder gezonde levensstijl (te weinig beweging, minder gezonde voeding, roken, te veel koffie drinken, … ) kan dit ervoor zorgen dat we ons minder goed in ons vel gaan voelen. We hebben weinig energie en voelen ons futloos, neerslachtig en altijd moe. Dit al dan niet in combinatie met andere lichamelijke klachten.

Samen met een gezondheidscoach werken aan een gezonde levensstijl

Binnen het thema 'Gewoon gezond' voorzien we coaching en ondersteuning in het verhogen van jouw lichamelijke weerstand en het verbeteren van je emotionele en mentale gezondheid. Hierbij maken we gebruik van onze unieke methode. Samen gaan we aan de slag om jouw motivatie te verhogen en om actief te werken aan een gezonde levensstijl. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Beweging (wat is gezonde beweging: frequentie, intensiteit, welke oefeningen, … in combinatie met een conditietest)
  • Gezonde voeding (wat is gezonde voeding, wat zijn gezonde eetgewoonten, hoe werkt ons metabolisme, wat is ons ideale calorieverbruik, …), indien gewenst gekoppeld aan een gesprek met onze diëtist.
  • Oefeningen rond relaxatie en ademtechnieken
  • Leren omgaan met stress
  • Een goede nachtrust
  • Emotionele en mentale gezondheid (indien gewenst gekoppeld aan een gesprek met onze psycholoog)
  • Motivatie verhogen

Een eerste kennismaking gebeurt tijdens een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vervolgens gaat een gezondheidscoach van ons dynamisch team samen met jou op zoek naar de oorzaken van jouw klachten. Samen zoeken we naar manieren om jouw motivatie hoog te houden, positieve veranderingen aan te brengen en jouw gezondheid te verbeteren. Want… een gezonde levensstijl kan je leren! Interesse? Neem dan zeker contact met ons op!


* Deze sessie valt onder het CM-ledenvoordeel van 20%
R2i geeft voor een eerste reeks van 10 beurten 20% korting aan CM-leden voor 1 van de op deze site omschreven preventieve begeleidingstrajecten (Motivatie in beweging, Goed in je vel, Stress Less, Maak je niet dik, Gewoon gezond). De korting geldt voor alle leden van CM (ook indien aangesloten bij een andere CM regio), maar wordt enkel toegepast in de praktijk te Leuven (Ooiendonk 5, 3000 Leuven). De korting geldt dus niet voor trajecten op verplaatsing, lezingen, voordrachten en cursussen (al dan niet in samenwerking met CM), noch voor specifiekere curatieve vragen waarbij een meer uitgebreid traject aangewezen is met een specifieke zorgverstrekker (bewegingsdeskundige, diëtist, tabakoloog, psycholoog). De deelnameprijs dient steeds bij aanvang en in één keer te worden betaald. Een beknopt oriënterend intakegesprek is steeds eenmalig mogelijk en gebeurt kosteloos. Meer info over dit ledenvoordeel vind je op www.cm.be.


Onze gesprekken hebben mij geholpen om op een positievere manier te denken. Ik ben fier over mezelf en over mijn realisaties tot nu toe. Door positiever te denken, kom ik tot de vaststelling dat ik meer karakter heb dan ik zelf dacht.

-Michel-


wij vonden het een positieve ervaring en een goede hulp die nodig is naast je eigen wilskracht

-Rob-

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Ik ben nu bijna 2 maanden gestopt met roken. het lijkt wel een eeuwigheid. Het lijkt wel alsof ik nooit gerookt heb. Waar ik vroeger een zeer bevreemd gevoel ervoer bij de gedachte om te stoppen, ervaar ik nu eerder een vreemd gevoel bij de herinnering aan het roken. En de hoofdgedachte die op zo’n momenten door mijn kop schiet moet zo iets zijn van: “Raar, ik snap niet waarom ik verslaafd geweest ben”.

Ik snap het niet, maar ik weet nog wel heel goed waarom ik wilde stoppen, niet alleen deze keer maar de 2 voorgaande keren. Het is namelijk de pijn die me steeds heeft aangezet om definitief te stoppen, de pijn van een longontsteking of een acute bronchitis. Noch de foto’s op pakjes sigaretten, noch de zwarte longen van körper hebben met ooit kunnen bekoren om de sigaret aan de haak te hangen. Maar dus wel de diepe pijn in mijn longen tijdens een hoest waarin ik leek te stikken, het zielige gevoel dat dan overblijft wanneer je met rood doortraande ogen, buiten adem, narochelend en met een befluimde zakdoek op bed zit na te hijgen en het minder fraaie toekomstbeeld dan dan automatisch door je kop schiet. Wat geeft me hoop om dit vol te houden? Wel, daar moet ik niet zolang over nadenken:

- Elke hoest die de belofte inhoud van een zuivere long.
- Het gevoel dat ik met sportbeoefening terug kan opbouwen en dat sport niet enkel meer dient ter compensatie. Het geeft mee een zeer vrij gevoel terug te kunnen sporten met dat uitgangspunt.
- De goedkeurende blik van Marie als ze polst naar mijn rooksctiviteiten en ik quasi nonchalant kan zeggen dat ik nog steeds gestopt ben, alsof het een evidentie is.
- Nu ja, het meest basale gevoel dat momenteel bij me overheerst is effectief een gevoel van evidentie. Raar idee, maar het is er. Ik wil uiteindelijk ook van dit gevoel af. Eigenlijk zou het gevoel volledig moeten opgaan in een way of life zonder sigaretten waar niet-nooit weer wordt bij stilgestaan. En dat lukt beter en beter. De gedachte-het gevoel steekt minder en minder frequent de kop op en dat stemt me hoopvol.

Samengevat: Waarom?
- Voor mijn gezondheid
- Voor Marie (mijn dochtertje)
- Voor mijn geluk

-- Lee