Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Gewoon gezond*


Neem zeker contact op voor jouw gratis kennismakingsgesprek!

Gezondheid is van vitaal belang

Ons lichaam en onze mentale gezondheid worden dagelijks aan heel wat belasting blootgesteld: stress op het werk, spanningen met onze partner en/of kinderen, angst, verdriet, slecht slapen, … In combinatie met een minder gezonde levensstijl (te weinig beweging, minder gezonde voeding, roken, te veel koffie drinken, … ) kan dit ervoor zorgen dat we ons minder goed in ons vel gaan voelen. We hebben weinig energie en voelen ons futloos, neerslachtig en altijd moe. Dit al dan niet in combinatie met andere lichamelijke klachten.

Samen met een gezondheidscoach werken aan een gezonde levensstijl

Binnen het thema 'Gewoon gezond' voorzien we coaching en ondersteuning in het verhogen van jouw lichamelijke weerstand en het verbeteren van je emotionele en mentale gezondheid. Hierbij maken we gebruik van onze unieke methode. Samen gaan we aan de slag om jouw motivatie te verhogen en om actief te werken aan een gezonde levensstijl. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Beweging (wat is gezonde beweging: frequentie, intensiteit, welke oefeningen, … in combinatie met een conditietest)
  • Gezonde voeding (wat is gezonde voeding, wat zijn gezonde eetgewoonten, hoe werkt ons metabolisme, wat is ons ideale calorieverbruik, …), indien gewenst gekoppeld aan een gesprek met onze diëtist.
  • Oefeningen rond relaxatie en ademtechnieken
  • Leren omgaan met stress
  • Een goede nachtrust
  • Emotionele en mentale gezondheid (indien gewenst gekoppeld aan een gesprek met onze psycholoog)
  • Motivatie verhogen

Een eerste kennismaking gebeurt tijdens een gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vervolgens gaat een gezondheidscoach van ons dynamisch team samen met jou op zoek naar de oorzaken van jouw klachten. Samen zoeken we naar manieren om jouw motivatie hoog te houden, positieve veranderingen aan te brengen en jouw gezondheid te verbeteren. Want… een gezonde levensstijl kan je leren! Interesse? Neem dan zeker contact met ons op!


* Deze sessie valt onder het CM-ledenvoordeel van 20%
R2i geeft voor een eerste reeks van 10 beurten 20% korting aan CM-leden voor 1 van de op deze site omschreven preventieve begeleidingstrajecten (Motivatie in beweging, Goed in je vel, Stress Less, Maak je niet dik, Gewoon gezond). De korting geldt voor alle leden van CM (ook indien aangesloten bij een andere CM regio), maar wordt enkel toegepast in de praktijk te Leuven (Ooiendonk 5, 3000 Leuven). De korting geldt dus niet voor trajecten op verplaatsing, lezingen, voordrachten en cursussen (al dan niet in samenwerking met CM), noch voor specifiekere curatieve vragen waarbij een meer uitgebreid traject aangewezen is met een specifieke zorgverstrekker (bewegingsdeskundige, diëtist, tabakoloog, psycholoog). De deelnameprijs dient steeds bij aanvang en in één keer te worden betaald. Een beknopt oriënterend intakegesprek is steeds eenmalig mogelijk en gebeurt kosteloos. Meer info over dit ledenvoordeel vind je op www.cm.be.


Onze gesprekken hebben mij geholpen om op een positievere manier te denken. Ik ben fier over mezelf en over mijn realisaties tot nu toe. Door positiever te denken, kom ik tot de vaststelling dat ik meer karakter heb dan ik zelf dacht.

-Michel-


wij vonden het een positieve ervaring en een goede hulp die nodig is naast je eigen wilskracht

-Rob-

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

In het kader van het actieplan ‘K.U. Leuven beweegt’ was Wouter Goris verantwoordelijk voor het opleiden van sportpromotoren. Uit hun reacties stelden wij vast dat men tevreden was over de inhoud en de vorm van de workshops.
Wouter Goris was, volgens mij, dankzij zijn enthousiasme en positieve uitstraling de gepaste persoon om onze sportpromotoren op te leiden.
-- Jos Van Neck (VGM-consulent, K.U. Leuven)