Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Pijn achter de rug

Maak je rug sterk door beweging!


Neem zeker contact met ons op voor jouw gratis kennismakingsgesprek!

Gezonde gewoontes kunnen rugproblemen verhelpen

Ook bij rugklachten spelen slechte gewoontes een belangrijke rol. De hele dag door doe je activiteiten die jouw rug op een of andere manier belasten: zitten, lopen, bukken, tillen, ... De manier waarop je deze bewegingen uitvoert, is cruciaal. Bovendien brengen velen onder ons het grootste deel van de dag al zittend achter hun bureau door. Zonder dat we het merken, verandert ook onze houding. We zitten ineengezakt en lopen voorovergebogen, waardoor voornamelijk de lage rugspieren het zwaar te verduren krijgen. Dit kan al gauw leiden tot heel wat (lage) rugpijn.

Wouter Goris tijdens een coaching rond het aanpakken van rugpijn via beweging

Samen werken we aan een gezonde rug

Het is daarom erg belangrijk dat je een goede houding aanneemt en alle dagdagelijkse beweging op een juiste manier leert doen. Een gezonde rug vormt immers een belangrijk onderdeel van je algemene gezondheid. Een eerste kennismaking gebeurt tijdens een volledig gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarna voorzien we coaching waarbij een bewegingsdeskundige uit ons dynamisch team je wetenschappelijke kennis bij brengt en jou specifieke spierversterkende oefeningen aanleert. Ze maken daarbij steeds gebruik van onze unieke methode. Zo leer je een juiste (zit)houding aannemen en trainen we samen jouw rugspieren. Sterkere spieren zorgen ervoor dat je rug ontlast wordt. En al deze elementen helpen mee rugpijn te verminderen en te voorkomen. De focus ligt op gewoonteverandering. Je houding en regelmatig uitgeoefende bewegingen zitten immers meer ingebed dan je soms zelf beseft. Stap voor stap begeleiden we je naar een gezonde, sterke rug! Interesse? Neem zeker contact met ons op!


Onze gesprekken hebben mij geholpen om op een positievere manier te denken. Ik ben fier over mezelf en over mijn realisaties tot nu toe. Door positiever te denken, kom ik tot de vaststelling dat ik meer karakter heb dan ik zelf dacht.

-Michel-


wij vonden het een positieve ervaring en een goede hulp die nodig is naast je eigen wilskracht

-Rob-

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Katrien (psychologe en opvoedster) verloor 4 kilogram en beleeft plezier aan haar actievere levensstijl.

Wouter, je hebt naar mijn gezaag geluisterd, je hebt mij advies gegeven, je hebt mij op bepaalde dingen gewezen - dingen die ik zelf wel wist, maar die niet aan de oppervlakte konden komen zonder een duwtje in de rug. En jij heb mij dat duwtje gegeven. En nu is het aan mij om er voor te zorgen dat al die inspanningen niet voor niets geweest zijn, dat ik dingen blijf proberen, dat ik gezond blijf eten en dat ik blijf sporten...
En ik zal er voor gaan! Dankjewel Wouter!!!

-- Katrien