Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

YogaSamen tot rust komen

Yoga is in eerste instantie een manier om tot rust te komen. Tijdens yoga breng je de aandacht terug naar de ademhaling en het lichaam, wat er voor zorgt dat je je terug helemaal in het 'nu' bevindt. Net zoals bij het lopen, kan je bij yoga een 'high' voelen na de sessie. Je voelt je ontspannen en goed in je vel. Daarbij helpt yoga ook je lichaam gezond te houden. De verschillende poses (ook wel asana's genoemd) helpen je met lenigheid, stabiliteit en kracht.

Iedereen kan yoga doen. Je hoeft absoluut niet je tenen te kunnen raken. Tijdens de yoga sessies worden er variaties van poses gegeven, zodat zowel beginners als gevorderden uitgedaagd worden. Daarbij draait yoga niet om hoe lenig of hoe sterk je bent, maar eerder om de mentale rust en het lichamelijk bewustzijn dat je creëert tijdens de sessie. Bij ready2improve worden er zowel vinyasa als easy flow lessen gegeven.

Vinyasa Yoga

Vinyasa is een dynamische vorm van yoga waarbij de poses (in sanscrit: asanas) gesynchroniseerd worden met de ademhaling. Elke les ziet er anders uit en vaak wordt er gewerkt rond een thema, bijvoorbeeld heupopeners, core, stabiliteit, schouderopeners, … of een bepaalde pose waar naar toe wordt gewerkt. Vinyasa zal je niet enkel helpen met flexibiliteit maar ook kracht, uithouding en balans. Zaken die we allemaal in het dagelijks leven nodig hebben. Iedereen is welkom tijdens deze les, zowel beginners als gevorderden. Er zullen steeds modificaties van de poses aangeboden worden, zodat iedereen op zijn eigen niveau uitgedaagd wordt.

Easy Flow Yoga

Easy Flow is gebaseerd op vinyasa, maar het tempo ligt hierbij lager. Er wordt vaak gewerkt rond een bepaald thema of een pose waar naar wordt opgewerkt. Poses worden iets langer aangehouden en er wordt meer aandacht besteed aan relaxatie. Deze les is uiterst geschikt voor beginnende yogi's of voor yogi's die hun practice willen uitbalanceren met rustigere lessen.

Wat kunnen we je bieden?

  • Proefles: €5
  • Losse beurt: €12
  • *10-beurtenkaart: slechts €100 (is een jaar geldig en kan ook gebruikt worden voor de groepslessen Pilates).

Interesse? Neem contact met ons op om te weten welke groeplessen in jouw buurt plaatsvinden.

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Tijdens onze twee afgelopen Sint-Elooisfeesten legden we onze eieren in het mandje van Ready2improve. Hun aanbod aan keuzemogelijkheden voor een dergelijk feest met een honderdtal personen zijn gevarieerd en aangepast naar de wensen van de klant. Het eerste jaar hielden we een evenement met volksspelen, waarbij R2i zorgde voor een mooie locatie in de buurt, alle mogelijke volksspelen (en dat waren er veel) en een walking dinner. Alles verliep vlekkeloos. Het jaar nadien opteerden we voor een ‘Masterchef’, waarbij onze collega’s in groepjes werden onderverdeeld en zélf de handen uit de mouwen mochten steken om te koken voor een jury. Qua organisatie en opvolging waren de mensen van R2i behulpzaam. Ze zorgden ervoor dat alles wederom vlekkeloos verliep, buiten de vele vlekken die onze collega’s maakten. :-)

-- Tom Verhavert (Electrabel)