Improve coaching voor bedrijven

'Improve coaching', een mooi begrip ... maar wat houdt het in?

Particulieren Bedrijven

Werkwijze


Interesse of vragen? Neem zeker contact met ons op!
Wordt uw bedrijf het Fitste Bedrijf van Vlaanderen?

Voor bedrijven en organisaties voorzien we verschillende programma's gaande van Awareness Actions: acties rond bewustwording, over Coaching Tracks tot Health Strategy Consultancy: het implementeren van een volledig gezondheidsbeleid. We vertrekken steeds vanuit onze eigen aanpak en volgen onze unieke methode. Ready2improve kan terugvallen op een enthousiast en dynamisch team, voor een professionele uitvoering van elk project.

Awareness Actions (AA)

Een eerste type van samenwerking met bedrijven zijn onze Awareness Actions. Het focuspunt van deze categorie zijn enkele goed gekozen acties die de aandacht van jouw werknemers trekken. Deze acties hebben als effect dat men zich bewust wordt dat er aandacht besteed dient te worden aan dit thema. Je medewerkers gaan van 'onbewust onbekwaam' naar 'bewust onbekwaam'. Dit stadium van bewustwording is een eerste stap op weg in een veranderingsproces. Onder Awareness Actions vallen initiatieven die 1 tot 7 dagen kunnen duren:

In principe zijn dit initiatieven waar de blueprints reeds voor bestaan, maar dit neemt niet weg dat we steeds een programma op maat samenstellen. Door de aanwezigheid van die blueprints kan de implementatie heel snel van start gaan. Zoals voor al onze activiteiten kunnen deze acties kaderen binnen één of meerdere van onze thema's.

Coaching Tracks (CT)

Een meer uitgewerkt programma voor bedrijven is een Coaching Track. Bij een Coaching Track staan één of meerdere van onze ervaren coaches in voor de begeleiding van jouw personeelsleden in een traject naar een betere gezondheid en/of betere resultaten. Dit soort traject heeft klassiek een looptijd van enkele weken tot een jaar. Ook voor deze activiteiten zijn de blueprints aanwezig zodat we snel van start kunnen gaan. Uiteraard worden deze programma's op maat van je bedrijf uitgewerkt. Enkele voorbeelden:

  • Start2run
  • Maak je niet dik (“enkele kilootjes minder")
  • Stress Less
  • Teambuilding
  • Fitnessbegeleiding
  • Personal Coaching
  • Sporteventbegeleiding (bv. begeleide voorbereiding op 10 Miles van Antwerpen of 20 Kilometer van Brussel)

Deze Coaching Tracks hebben als effect dat deelnemers hun gedrag beginnen aan te passen. Ze nemen een volgende stap in gedragsverandering, namelijk van Bewust Onbekwaam naar Bewust Bekwaam. Om echter echte gewoontes aan te nemen is het dan ook belangrijk om op bedrijfsniveau te werken. Het kan immers zijn dat er oude gewoontes in stand gehouden worden door de processen van het bedrijf.

Health Strategy Consulting (HSC)

HSC van Ready2improve: een gezondheidsbeleid voor jouw bedrijfHet doel van HSC is het verbeteren en behouden van een gezonde levensstijl in jouw bedrijf. Dit doen we op basis van een grondige analyse van de noden en mogelijkheden van het bedrijf. Na die analyse stellen we een plan op dat perfect past bij jouw bedrijf. De implementatie daarvan wordt begeleid door onze coaches met een sterke nadruk op verankering. Zo blijven ook na ons vertrek jouw werknemers gelukkig, gemotiveerd en in conditie.

Awareness Actions en Coachings Tracks zijn snel implementeerbaar, maar hebben geen structureel organisationele impact. Health Strategy Consultancy (HSC) voorziet dit wel. Dit traject combineert Awareness Actions en Coaching Tracks met een voortraject en een natraject om op die manier een sterke verankering te garanderen. Een HSC-traject is per definitie uniek en afgestemd op jouw bedrijf. Een belangrijke optie bij HSC is het uitschrijven van een gezondheidsbeleid. Hierbij stel je formeel vast wat jouw doelen zijn op lange termijn waardoor gezond gedrag en motivatie in jouw bedrijf aangemoedigd worden. Concreet geven we hieraan vorm in het voortraject, de implementatie op maat en het natraject.

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Wouter Goris heeft binnenshuis enkele heel waardevolle exposés gegeven in ons gvo - programma met als titel 'Spanning : vriend of vijand'. Deze voordrachtavonden + powerpoint-vertoningen getuigden van een fijn, correct en heel deskundig inzicht in deze materie. Zijn interactieve stijl van werken, sterk engagement en fijne stiptheid etaleren een grote vaardigheid als psycholoog. Hij ving ook na elke voordracht de mensen met persoonlijke en intieme vraagstelling, heel discreet op.

-- Marc Van Hoey (medewerker Liberale Mutualiteit Oost - Vlaanderen)