Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Wellbeing @ work

Hoe goed voel jij je in je vel/maatpak op het werk?


Neem nu contact op voor een gratis en vrijblijvende welzijnsanalyse!

Illustratie rond Wellbeing@Work

Je goed voelen in je job helpt burn-out en stress voorkomen

Overgiet je je zakenlunches met een stevige portie alcohol? Ligt je koersfiets onder een dikke laag stof wegens tijdsgebrek? Voel je op het strand de onbedaarlijke drang om je smartphone te checken? Dat zijn mogelijke symptomen van een ongezonde levensstijl.

Hoe goed voel jij je in je vel/maatpak op het werk? Ervaar je vaak stress en voel je je overspannen? Onderzoek toont aan dat heel wat werknemers zich niet zo lekker voelen — 1 op 10 heeft last van kenmerken van een burn-out. En dat is jammer, want gelukkige werknemers zijn productieve werknemers. Wie zich goed voelt in zijn job is stressbestendiger, heeft meer energie, is minder vaak ziek en blijft langer werken bij de werkgever. Bovendien stijgt de productiviteit van gelukkige werknemers met 46%, de effectiviteit met 31% en de motivatie met 36% (bron: The Wall Street Journal).

Samen werken we aan welzijn op het werk

Welzijn en gezondheid op het werk is van essentieel belang voor elke persoon én elk bedrijf. Daarom maken vMA Jonge Managers en Ready2improve je bewust van het belang van gezondheid en welzijn op het werk. Wij reiken je tips aan om zelf aan de slag te gaan. Zo zal regelmatig bewegen, een gezonde voeding en een beter beheer van je energie je potentieel, zelfvertrouwen en efficiëntie op het werk grondig verbeteren. Samen kunnen we stress verminderen en de kans op een burn-out verlagen. En zo dringen we het absenteïsme en ziekteverzuim in jouw bedrijf terug. Interesse? Neem zeker contact met ons op!

CEO`s en topmanagers over welzijn en gezondheid op het werk

In een unieke boekje beschrijven enkele CEO's en topmanagers alvast hoe zij, elk op hun manier, een gezonde levensbalans weten te behouden ondanks de vaak hoge werkdruk. Dompel je onder in hun verhaal en laat je inspireren! Neem zeker contact op om jouw exemplaar te bestellen.

Alle interviews kan je hier bekijken:

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

We hadden op voorhand verschillende redenen om te stoppen met roken maar de grootste was waarschijnlijk onze kinderwens. Ik wilde vooral geen rokende zwangere vrouw worden maar had bang dat het van de ene dag op de andere niet zou lukken. Mijn vriend wilde me in de eerste plaats steunen door mee te stoppen. De sessies met onze coach Johan hielpen mij omdat ik mijn ervaringen kon delen en Rob had vooral nood aan de wetenschappelijke achtergrond die we meekregen. Drie maanden nadat we gestopt waren kregen we de grootste motivator die we ons konden bedenken om vol te houden... we waren 7 weken in verwachting!

-- Kim