Samen op weg naar een gezondere levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezondere levensstijl en betere prestaties.

Particulieren Bedrijven

Levenslessen van de jaren 80 generatie

Je kan jaren roofbouw plegen op je lichaam, maar op termijn ben je toch aan het einde van je Latijn. Dat weet Steven De Keyser, CEO van de Gevers Group, maar al te goed. Hij slaagde erin door kleine veranderingen het roer definitief om te gooien.

Steven De Keyser, CEO Gevers Group

De rekker kan niet blijven rekken

Men zegt soms, de wijsheid komt met de jaren. En dat is ook het geval voor Steven De Keyser. “Ik was advocaat in de jaren 80 — een cultuur waarin we tijdens het weekend doorwerkten, elke ochtend bij het krieken van de dag naar kantoor vertrokken en 's avonds laat thuiskwamen, er onregelmatige en ongezonde voedingsgewoonten op nahielden, veel reisden…", vertrouwt Steven ons toe. “Rond mijn 45ste heb ik moeten vaststellen dat je die rekker niet kon blijven rekken. En je voelt dat in kleine dingen: moeite met opstaan, een verstoorde nachtrust, minder energie en geduld, een minder heldere kijk op de dingen… Je beseft dat je roofbouw aan het plegen bent op je lichaam en dat het zo niet verder kan." Maar hoe pak je dat dan aan?

“Je beseft dat je roofbouw aan het plegen bent op je lichaam en dat het zo niet verder kan."

“Aarzelend", geeft Steven grif toe. “Dat uitte zich eerst in een sociaal denkproces: je stelt vast, je klaagt er wat over, je praat er wat over met vrienden. Dus de eerste fase was voor mij echt wel een mentale bewustwording waarin je op zoek gaat naar gelijkgestemden, die ook de intentie hebben om er iets aan te gaan doen. Concreet voerde ik kleine, maar consequente veranderingen door zoals gaan fietsen, bewust meer stappen, gezonder en bewuster omgaan met voeding. De ene moment gaat dat goed, de andere wat minder."

Ontspanning en ontsnapping op de fiets

De Keyser zocht en vond zijn ontspanning op de fiets. “Ik fiets heel graag. Het laat ook toe om met vrienden en collega's een uitstap te maken. Zo hebben we binnen Group Gevers ook een fietsclub opgericht voor alle mogelijke niveaus, van ontspannend tot heel intensief. Fietsen is de perfecte activiteit om je gedachten te verzetten. Want geloof me, wanneer je de Mont Ventoux op fietst, dan ben je écht niet met je werk bezig." (lacht)

“Ik ben ervan overtuigd dat als je investeert in het well-being van je mensen, dat het bedrijf op termijn beter presteert."

Evenwicht en keuzes maken zijn voor Steven erg belangrijk. “Ik ben enkel kunnen beginnen fietsen door elke week kordaat twee blokken in te bouwen in mijn agenda", vertelt Steven. “Ik wou het in het weekend ook tot een minimum beperken om mijn familie en sociale contacten niet te hypothekeren. En voor mij zijn die blokken even belangrijk dan om het even welke klantenmeeting. Ze zijn in principe dan ook niet verzetbaar, tenzij in geval van overmacht. Die mentale switch is denk ik noodzakelijk om het te blijven volhouden."

De subtiele rol van de werkgever

Het succes van een bedrijf hangt vaak af van het succes van haar mensen. Maar de rol van de werkgever is hier volgens Steven eerder subtiel. “Ik moet als bedrijf toch een zekere discretie en terughoudendheid bewaren wat betreft de activiteiten van je werknemers buiten het werk", meent Steven. “Al ben ik ervan overtuigd dat als je investeert in het well-being van je mensen, dat het bedrijf op termijn beter presteert. Maar dat is niet onmiddellijk tastbaar, dus het effectief in de praktijk brengen ligt een pak moeilijker." Alle initiatieven die ervoor zorgen dat mensen zich beter voelen in de werkomgeving, leidt tot meer gemotiveerde mensen die hun werk liever doen. “En dat is een heel ruim pallet", stelt Steven. “Mensen motiveren om gezonder te gaan leven is één van die dimensies, maar de basics gaan meestal voor. Meer bepaald, zorgen dat mensen weten wat er van hen verwacht wordt, dat ze promotie kunnen maken, dat ze gemotiveerd zijn en blijven… Ik denk dat dat de eerste stap moet zijn. Eens als dat goed zit, kan je gaan werken aan de andere elementen.

Informatie over Steven De Keyser, CEO Gevers Group

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Jeroen (coach bij Ready2improve) heeft door zijn inspirerende en enthousiaste manier van lesgeven onze medewerkers op de juiste manier in beweging gezet. Een echte aanrader!

-- Ineos Phenol Belgium​