Samen op weg naar een gezondere levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezondere levensstijl en betere prestaties.

Particulieren Bedrijven

Goede genen en een gezonde portie geluk

Een gezonde levensstijl hoeft voor Rita Verreydt, CEO van Uptime Group, niet altijd uit de 'boekskes' te komen. Veel heeft volgens haar ook te maken met goede genen en een gezonde portie geluk. Ze laat alles op haar afkomen en probeert er het beste van te maken, zonder meer.

Rita Verreydt, CEO Uptime Group

Het zit in de opvoeding

Rita gelooft in een gezonde geest in een gezond lichaam en vooral de rol die de opvoeding daarin heeft. “Ik ben opgevoed met gezonde voeding", vertelt Rita. “Dat wil zeggen geen fast food, niet te veel snoepen, simpele en goede kost. Daar begint heel veel mee. Uiteraard creëert een veeleisende job toch heel wat verleidingen en druk: onregelmatig eten, een glas wijn op tijd en stond, weinig slaap… Ik heb het geluk dat ik een heel goede gezondheid heb en dat ik dat allemaal aankon. Je moet het ook een beetje in de genen hebben. Ik denk dat er heel wat mensen zijn die mijn levensritme fysiek niet aan zouden kunnen." Goede genen en een gezonde portie geluk. Wat is haar geheim, horen we je al denken. “Je moet het ook niet altijd te ver gaan zoeken", meent Rita. “Vandaag bieden ze je heel veel tips en tricks om toch maar de gezonde balans te vinden. Ik denk dat je die een stukje met de paplepel krijgt ingegoten. Het is een kwestie van evenwicht en keuzes maken, want 'te' is nooit goed. Leef met mate; doe af en toe eens uitbundig, maar blijf nuchter.

“Leef je eigen leven en aap niet iemand anders na."

Af en toe moet je keuzes maken, ook in de werksfeer. Durf 'neen' zeggen, hoe moeilijk dat ook is, en zorg ervoor dat jij je goed in je vel voelt. Ik geloof dat iedereen zijn eigen gezonde levensfilosofie moet vinden. Leef je eigen leven en aap niet iemand anders na. Wat voor die persoon geldt, geldt niet automatisch voor jou."

Let op de rode vlaggetjes

Toch beseft Verreydt dat ze de waarheid niet in pacht heeft. “Ik ben er af en toe ook over gegaan", geeft ze toe. “De beste graadmeter waren vaak mijn kinderen, die nemen geen blad voor de mond! Maar je moet die rode vlaggetjes leren kennen en leren luisteren naar je lichaam. Zo werd ik eens onwel op het werk, iets slecht gegeten dacht ik, maar blijkbaar had ik een aneurysma aangekweekt. Daardoor heb ik toen een openhartoperatie moeten ondergaan. Had ik toen niet op tijd geluisterd naar mijn lichaam, dan had ik hier misschien niet meer gezeten."

Op de vraag of haar levensstijl voor verbetering vatbaar is: “Zeker en vast! (lacht) Gezonder eten, sporten. Ik zou écht terug moeten gaan sporten. Je wordt toch een dagje ouder en hebt dat nodig, want alles wordt wat stroever. Volgens de 'boekskes' zou een iets regelmatiger leven dan ik tot nu toe geleefd heb, gezonder zijn. Maar toegegeven, ik heb daar gewoon geen tijd voor. Mijn echtgenoot zegt dan altijd: 'Dat is geen kwestie van tijd, dat is een kwestie van prioriteit". En hij heeft gelijk. Eigenlijk zijn het allemaal excuses." (lacht)

Laat het in elkaar overvloeien

'Deconnecteren'. Rita vindt het eigenlijk vooral een 'magisch' woord. “Ik denk eigenlijk dat ik dat nooit doe en aan de andere kant ook heel gemakkelijk kan. Als ik op reis ben, zal ik altijd mijn mail blijven volgen en zal ik af en toe eens bellen hoe het hier gaat. Ik doe mijn werk heel graag en daardoor zie ik het ook niet echt als werken. Ik kom 's avonds thuis en dan zit ik op mijn gemak mijn mail nog te doen. Maar dan heb ik niet het gevoel dat ik aan het werken ben. Misschien zou ik net dan beter gaan sporten (lacht). Alles loopt een beetje automatisch in elkaar over — werken, ontspannen, afspreken met vrienden — zonder dat ik mij daar ambetant bij voel. Bij mij is dat 'part of' en ikzelf en mijn gezin voelen zich daar goed bij. En dat is uiteindelijk wat telt, niet?"

“Volgens de 'boekskes' zou een iets regelmatiger leven dan ik tot nu toe geleefd heb, gezonder zijn."

Informatie over Rita Verreydt, CEO Uptime Group

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Katrien (psychologe en opvoedster) verloor 4 kilogram en beleeft plezier aan haar actievere levensstijl.

Wouter, je hebt naar mijn gezaag geluisterd, je hebt mij advies gegeven, je hebt mij op bepaalde dingen gewezen - dingen die ik zelf wel wist, maar die niet aan de oppervlakte konden komen zonder een duwtje in de rug. En jij heb mij dat duwtje gegeven. En nu is het aan mij om er voor te zorgen dat al die inspanningen niet voor niets geweest zijn, dat ik dingen blijf proberen, dat ik gezond blijf eten en dat ik blijf sporten...
En ik zal er voor gaan! Dankjewel Wouter!!!

-- Katrien