Samen op weg naar een gezondere levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezondere levensstijl en betere prestaties.

Particulieren Bedrijven

Welzijn op het werk, dat is een uitdaging

Wolters Kluwer Belgium ging in 2012 aan de haal met de HR Excellence Award over 'The New World of Work' en werd daarmee meteen ook ambassadeur van Het Nieuwe Werken. Dit begrip gaat niet alleen over thuiswerken, maar betekent ook je bedrijf echt klaarstomen voor de toekomst door je medewerkers te stimuleren anders te gaan werken. Wij polsten bij Hans Suijkerbuijk, CEO van Wolters Kluwer Belgium, naar zijn mening over well-being at work.

Hans Suijkerbuijk, CEO Wolters Kluwer Belgium

Het is een uitdaging

Wolters Kluwer Belgium is een bedrijf waar veel belang wordt gehecht aan het behalen van de juiste resultaten. Het hoeft geen betoog dat dit een zekere druk creëert bij de medewerkers en je goed in je vel voelen is dan ook essentieel. “Het komt erop aan de juiste balans te vinden", stelt Hans Suijkerbuijk. “We moeten er eerlijk in zijn: dat is een uitdaging. Dat komt niet vanzelf en is enkel mogelijk wanneer bedrijf én medewerker daar heel bewust mee omgaan. Dit betekent niet alleen het streven naar een gezonde levensstijl en balans, maar ook het herkennen van signalen die aangeven dat het niet goed gaat." Welzijn op het werk, dat is een uitdaging. Maar hoe gaan ze daar bij Wolters Kluwer Belgium nu mee om?

“De juiste balans vinden komt niet vanzelf. Dat is een uitdaging."

“Eén van de dingen waar we heel alert voor geworden zijn, is stress", vertelt Hans. “Hoe kunnen we symptomen van stress en burnout in een vroege fase herkennen? Intussen hebben we opleidingsprogramma's opgezet voor leidinggevenden en vrije sessies georganiseerd voor medewerkers. Dat maakt ook meteen dat het bespreekbaar wordt en niet aanzien wordt als een teken dat je je job niet aankan." Openheid rond dit onderwerp is volgens Hans echt essentieel: “Pas dan kan er echt gepraat worden. Stress is niet 1 op 1 met werkdruk te linken. Het kan een combinatie zijn van werkdruk en de thuissituatie of te maken hebben met verwachtingen die niet heel duidelijk zijn. Vaak is een gesprek over stress en burnout dan ook een gesprek over hoe we goed kunnen samenwerken."

Een cultuur van openheid

Wolters Kluwer Belgium is een bedrijf waar resultaten behalen belangrijker is dan de manier, de plaats of de tijd waarin die worden gehaald. “We proberen een bedrijfscultuur voorop te stellen waarin verantwoordelijkheid voor resultaten geldt" legt Hans uit. “Dat geeft heel wat mogelijkheden: je kan 's avonds werken, je kan thuis werken… In tegenstelling tot vroeger is alles nu veel opener, maar het gevaar bestaat dat je blijft doorwerken en de scheiding tussen werk en privé vervaagt. Als bedrijf heb je dan ook de taak je mensen te helpen met lijnen te trekken." Daarnaast promoten ze de sociale cohesie en betrokkenheid tussen medewerkers. “Je kan je alleen maar goed in je vel voelen als je je goed voelt bij de mensen met wie je samenwerkt", meent Hans. “We organiseren hiervoor heel wat events, maar het ontstaat ook soms gewoon spontaan: mensen die gaan joggen tussen de middag, mensen die samen met de fiets komen… Wij zorgen voor de nodige faciliteiten. Ten slotte serveert ons bedrijfsrestaurant een gevarieerd en gezond menu."

Het Nieuwe Werken, meer dan enkel thuiswerk

Het Nieuwe Werken (HNW) wordt maar al te vaak verengd tot thuiswerken. “Dat is jammer, want het gaat over zoveel meer", vertelt Hans. “Onze vernieuwde Hasseltse vestiging is volledig volgens de principes van HNW opgezet. Mensen kiezen een werkplek in functie van het soort werk dat ze op dat moment moeten uitvoeren. Het 'iedereen heeft zijn bureau'-concept, daar zijn we vanaf gestapt. Je bureau is waar je werkt en dat geeft toch iets extra. Wij zorgen uiteraard voor een goede en aangename werkomgeving: aandacht voor ergonomie, de juiste tools om samen te werken, een warme sfeer… Dat is niet alleen noodzakelijk, maar getuigt ook van respect voor je mensen.

“Het Nieuwe Werken wordt maar al te vaak verengd tot thuiswerken. “Dat is jammer, want het gaat over zoveel meer."

Informatie over Hans Suijkerbuijk, CEO Wolters Kluwer Belgium

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op de “improve coaches” beroep te kunnen doen.
-- Mario Vanolst (Managing Director Euromedix)​