Samen op weg naar een gezondere levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezondere levensstijl en betere prestaties.

Particulieren Bedrijven

Fitste Bedrijf van Vlaanderen


Bij heel wat mensen in Vlaanderen is de work-life balance uit evenwicht. Daarom lanceert Ready2improve Het Fitste Bedrijf, een project dat werkgevers en werknemers helpt gezonder te leven. En zo fysiek en mentaal beter te presteren. Deelnemende bedrijven doorlopen 12 weken een coachingprogramma: het bedrijf dat het meest vooruitgang boekt, kroont zich tot Het Fitste Bedrijf.

Deelnemen

Wordt uw bedrijf het fitste bedrijf van uw stad, provincie of zelfs Vlaanderen? Ga de uitdaging aan en draag hiermee bij aan het goede doel.

Het concept: verbeter over een periode van twaalf weken de fitheid van uw bedrijf. We starten en beëindigen de twaalf weken met een fitheidsmeting van alle deelnemende medewerkers en uzelf. Het bedrijf wiens gemiddelde fitheid na twaalf weken het sterkst is gestegen wint de challenge. Het maakt daarbij niet uit hoe groot uw bedrijf is of hoeveel medewerkers deelnemen; het is de gemiddelde vooruitgang die telt, dus elk bedrijf kan winnen.

Er zijn ook bonuspunten te verdienen:

 • Indien alle medewerkers van het bedrijf participeren
 • Indien ook de CEO participeert
 • Indien het bedrijf een geldinzameling organiseert voor het geselecteerde goede doel

Afhankelijk van welk pakket u kiest, krijgt u gedurende deze twaalf weken een persoonlijke opvolging en coaching van onze gezondheidscoaches. Bovendien koppelen we deze wedstrijd aan een goed doel. In Leuven en Sint-Truiden is dat Levensloop (een sportief event ten voordele van Stichting tegen Kanker). Bedrijven uit een andere regio kunnen kiezen voor een ander goed doel. De periode van twaalf weken wordt afgesloten met de laatste fitheidstest en de slotceremonie waarop de trofee voor het fitste bedrijf van Leuven wordt uitgereikt.

Wij zorgen ook voor de nodige visibiliteit van deze actie en daardoor van uw bedrijf. We starten de twaalf weken met een persconferentie en zorgen verder voor de nodige visibiliteit via de lokale pers, een website, een nieuwsbrief en via Well-being@work, een magazine voor topmanagers.

Win-win

Voordelen voor u:

 • Uw medewerkers worden fitter, gezonder en gelukkiger. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gelukkige CEO's en werknemers 46% productiever, 31% effectiever en 36% meer gemotiveerd zijn. Daardoor zijn ze ook minder afwezig. Dit alles samen zorgt voor een enorme kostenbesparing voor uw bedrijf.
 • De competitie met andere bedrijven zorgt voor een groepsgevoel en team geest onder uw medewerkers. Samen gaan ze ervoor om het fitste bedrijf te worden. Een ware team building.
 • U verbetert zelf uw conditie en gezondheid en bijgevolg prestaties.
 • U zorgt voor visibiliteit van uw bedrijf
 • U steunt hiermee het goede doel

Bent u er klaar voor om deze challenge aan te gaan? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak waarbij we u de details van deze actie komen uitleggen.

Contacteer ons via mail ( wouter_goris@ready2improve.eu) of telefoon: 0496/69 33 95.
Meer info: www.fitstebedrijf.be


Partner worden

Bedrijven kunnen zich linken aan Het Fitste Bedrijf, door zich als partner te engageren. Een partnership is interessant voor uiteenlopende soorten bedrijven, die gericht hun doelgroep willen aanspreken:

 • bedrijven die actief zijn rond de thema’s sport, welzijn en gezondheid
 • HR-dienstverleners (work-life balance, employer branding)
 • andere bedrijven (bv. organisaties die belacties kunnen uitvoeren, met geestelijke gezondheid bezig zijn, …)
 • gaststeden die het project in natura ondersteunen (logistiek en door samenwerking op vlak van communicatie)

Waarom zou je als partner ‘Het Fitste Bedrijf’ ondersteunen? Hier alvast vijf goede redenen:

 1. Naamsbekendheid bij bedrijven: Via Het Fitste Bedrijf bereiken we per provincie (Limburg en Vlaams-Brabant) 1280 deelnemers, verspreid over de verschillende bedrijven.
 2. Media-aandacht: Via mediapartners en bedrijvenmagazines maximaliseren we de coverage in de media:
  • Zo sloten we een overeenkomst met het digitaal platform Made in Limburg / Made in Vlaams-Brabant, dat maandelijks respectievelijk 525.000 en 41.910 lezers bereikt.
  • Via Bedrijvig Limburg (het magazine van Voka – Kamer van Koophandel Limburg) belandt Het Fitste Bedrijf in de bus bij ondernemers en decision makers.
  • Tenslotte organiseren we twee persmomenten (bij de start en op het eind van de wedstrijd), waarin we onze partners betrekken.
 3. Corporate social responsibility: Het Fitste bedrijf steunt Levensloop (een initiatief van Stichting Tegen Kanker) in Sint-Truiden en Leuven. Daarnaast kunnen deelnemende bedrijven geld inzamelen voor een goed doel naar keuze. Door partner te worden, draag je dus een steentje bij aan het goede doel.
 4. Online marketing: Voor, tijdens en na de wedstrijd voeren we een stevige online campagne (via de campagnewebsite en social media), waarin we onze partners aan bod laten komen.
 5. Merkactivatie: Partners verschijnen gedurende de hele campagne (ook voor en na de eigenlijke wedstrijd) in onze publicaties en presentaties. We staan open voor originele acties op maat (bv. tijdens ons start- of slotevent), zodat je jouw merk creatief in de kijker kan zetten.Interesse?

Neem zeker contact op met Wouter Goris:
wouter_goris@ready2improve.eu
tel.: 0496/69 33 95
www.fitstebedrijf.be

Partnerevent

Ontdek onze partnerformules op vrijdag 13 november (gebouw Randstad, Bosstraat 54, 3560 Lummen) in de namiddag met enkele hapjes (15u00-16u30) of voor de vroege vogels op vrijdag 20 november (gebouw Randstad Diestsevest 14, 3000 Leuven) tijdens een ontbijtsessie (8u30 tot 10u).

Bevestig je aanwezigheid via wouter_goris@ready2improve.eu (graag uiterlijk voor 10 november).

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

We hadden op voorhand verschillende redenen om te stoppen met roken maar de grootste was waarschijnlijk onze kinderwens. Ik wilde vooral geen rokende zwangere vrouw worden maar had bang dat het van de ene dag op de andere niet zou lukken. Mijn vriend wilde me in de eerste plaats steunen door mee te stoppen. De sessies met onze coach Johan hielpen mij omdat ik mijn ervaringen kon delen en Rob had vooral nood aan de wetenschappelijke achtergrond die we meekregen. Drie maanden nadat we gestopt waren kregen we de grootste motivator die we ons konden bedenken om vol te houden... we waren 7 weken in verwachting!

-- Kim