Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Mindfulness


Neem zeker contact op voor een eerste kennismaking!

Anders omgaan met gevoelens en gedachten

Mindfulness lijkt wel een modewoord. We worden overspoeld met boeken en iedereen lijkt er wel al eens iets te hebben opgevangen. Maar wat is het juist? Het is een training die handvaten biedt om anders om te gaan met je gevoelens en gedachten . Je leert opmerkzaam zijn over datgene dat er zowel in je hoofd en lichaam, als in het leven rondom je gebeurt. Je wordt aandachtiger en vindt rust. Er komt meer ruimte om te leven. Doordat je bewuster rekening kan houden met je lichaam, kan je nadien je grenzen beter trekken. Mensen die geneigd zijn om te piekeren of in hun hoofd te leven, gaan hierdoor anders in het leven staan. Je kan stress, angst en pijnklachten nadien anders aanpakken. Ook is het een goed hulpmiddel om een terugval in depressie te voorkomen.

Samen mindfulness onder de knie krijgen

Het vraagt wel een zekere inzet om je deze werkwijze eigen te maken. Dagelijks een moment vrijmaken om te oefenen geeft de beste resultaten. Bovendien is het niet geschikt voor iedereen: mensen die momenteel in een depressie zitten, nu last hebben van psychotische symptomen of herbelevingen ervaren rond een traumatische ervaring zoeken op dit moment best een andere vorm van steun. Samen met een coach uit ons dynamisch team kan je je kan deze technieken eigen maken in een individuele reeks, of in een groepsreeks. Om na te gaan of dit iets voor jou is, beginnen we met een gratis kennismakingsgesprek. Interesse? Neem dan zeker contact op!

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Onze gesprekken hebben mij geholpen om op een positievere manier te denken. Ik ben fier over mezelf en over mijn realisaties tot nu toe. Door positiever te denken, kom ik tot de vaststelling dat ik meer karakter heb dan ik zelf dacht.

-- Michel