Fitheidsmeting: Meet je fysieke conditie

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Fitheidsmeting

Meet je fysieke conditie


Interesse of vragen? Neem zeker contact met ons op!

Wat? De fietsergometer test is een submaximale test. Dit wil zeggen dat je dus niet tot het uiterste hoeft te gaan. De totale test duurt ongeveer anderhalf uur. Daarin zit de intake, de fietstest en de debriefing. Op één testdag kunnen maximaal 60 mensen getest worden. De testpersoon ondergaat een fietsergometer test waarbij de persoon onderworpen wordt aan een stapsgewijze verhoging van de belasting. Het testprotocol (startbelasting en belastingstrappen) is voor iedereen specifiek bepaald in functie van het lichaamsgewicht en de hartslag wordt elke 5 seconden geregistreerd. Met behulp van een software pakket worden de hartslagwaarden die tijdens de test verzameld werden uitgezet in een grafiek. De mathematische analyse die de software maakt wordt door de trainer bevestigd of bijgewerkt op basis van persoonlijke beoordelingen en observaties. Op basis hiervan wordt het fitheidsniveau van de deelnemer bepaald.

Voor wie? De test kan uitgevoerd worden door alle gezonde personen vanaf 18 jaar. Ook zwaardere personen met een zwak uithoudingsvermogen kunnen deze test perfect ondergaan.

Resultaat? Op basis van de inspanningstest wordt een fitheidsprofiel samengesteld en een bewegingsadvies geformuleerd. De beoordeling van de testresultaten is gebaseerd op een objectieve (kwantitatieve) vaststelling van de (relatieve) drempelbelastbaarheid. De relatieve belastbaarheid wordt uitgezet op een visuele schaal (met 7 niveaus) waarbij de fitheidniveaus gerelateerd worden met geslacht en leeftijd.

Benodigdheden? De test kan worden uitgevoerd in (sportieve) stadskledij of jogging. Bij voorkeur wordt de test echter afgelegd in sportkledij: korte of lange broek, t-shirt, sportschoenen, handdoek. Gemiddeld is de lengte van de inspanningsproef tussen de 15 en 30 minuten. Je hebt geen speciale fietsschoenen nodig. Gewone zuivere (propere) sportschoenen zijn perfect.

Je krijgt dus:

  • een intake
  • een ergometerfietstest
  • een testrapport met persoonlijk trainingsschema
  • een debriefing van jouw resultaten

En dit alles onder begeleiding van universitair opgeleide coaches. Interesse? Neem dan zeker contact met ons op!

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Start to run, start to swim, start to van alles en nog wat zijn aan mij voorbijgegaan.
Start to stop gelukkig niet. En ook al lijkt Wouter niet op Evy Gruyaert, hij heeft toch ook zijn kwaliteiten.
Ik ben nog steeds elke dag blij dat ik hieraan begonnen ben en dat ik voor professionele begeleiding heb gekozen.

-- Stephen