Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Duurzame inzetbaarheid


Neem nu contact op voor een welzijnsanalyse van je bedrijf!

Om je bedrijf nu reeds te wapenen tegen de uitdagingen van de toekomstige arbeidsmarkt, heeft Ready2improve het aanbod voor bedrijven uitgebreid.

De uitdagingen

Onderzoek toont aan dat heel wat werknemers zich niet zo lekker voelen — 1 op 10 heeft last van kenmerken van een burn-out. Jammer, want gelukkige en gezonde werknemers zijn productieve werknemers. Wie zich goed voelt in zijn job is stressbestendiger, heeft meer energie, is minder vaak ziek en blijft langer werken bij zijn werkgever. Bovendien stijgt de productiviteit van gelukkige en gezonde werknemers met 46%, de effectiviteit met 31% en de motivatie met 36% (bron: The Wall Street Journal).

De wettelijke pensioenleeftijd wordt stilaan opgetrokken naar 67 en het systeem van brugpensioen wordt afgebouwd, maar slechts 22% van de beroepsbevolking geeft aan tot zijn 65ste te willen/kunnen werken en amper 5% zou het tot zijn 67ste volhouden. (bron Trendstudie 2015, Trendhuis, in opdracht van het ESF).

De oplossingen

Hoe goed voelen je medewerkers en jijzelf je in je vel/maatpak op het werk? Hoe hou je je 50-plussers langer "met goesting" aan het werk ? Hoe kan je werken aan je imago van goede werkgever en talentvolle medewerkers aantrekken en behouden?

Ready2improve biedt hierop het antwoord en helpt je met het uitwerken van een doelgericht en duurzaam preventie- en gezondheidsbeleid, dat alle aspecten van het "werkvermogen" aanpakt. We meten het welzijnsgehalte in je bedrijf, waarna we overgaan tot een "tailor-made" en gerichte welzijns- en gezondheidsstrategie die op een duurzame manier in het beleid (lees bedrijfscultuur) geïntegreerd wordt.

Het resultaat

Welzijn en gezondheid op het werk geeft een boost aan de prestaties van je bedrijf. Bovendien drukt het de kosten van absenteïsme en personeelsverloop en is je bedrijf nu reeds gewapend tegen de uitdagingen van de toekomstige arbeidsmarkt.

Waarom samenwerken met Ready2improve?

Ready2improve is een "one stop shop". Je kan er terecht bij een multidisciplinair en ervaren team van klinische en bedrijfspsychologen, bewegingsdeskundigen, diëtisten, gezondheidscoaches en preventieadviseurs, die garant staan voor een authentieke, persoonlijke en flexibele aanpak. Alle gebruikte methodes zijn bovendien wetenschappelijk gefundeerd en bieden een duurzaam resultaat.

Neem nu contact op voor meer informatie of een welzijnsanalyse van je bedrijf.

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Wouter Goris van Ready2improve heeft tijdens onze ‘Sensibilisatiedag Welzijn – FOD Binnenlandse zaken in beweging’ vier interessante (twee Franstalige en twee Nederlandstalige) interactieve workshops gegeven rond stressbeheer. Hij bracht dit onderwerp op een enthousiaste & deskundige wijze aan. De samenwerking verliep op een aangename en vlotte manier.

-- Christian Malevé (Maatschappelijk assistent, FOD)