Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Pijn achter de rug

Maak je rug sterk door beweging!


Neem zeker contact met ons op voor jouw gratis kennismakingsgesprek!

Gezonde gewoontes kunnen rugproblemen verhelpen

Ook bij rugklachten spelen slechte gewoontes een belangrijke rol. De hele dag door doe je activiteiten die jouw rug op een of andere manier belasten: zitten, lopen, bukken, tillen, ... De manier waarop je deze bewegingen uitvoert, is cruciaal. Bovendien brengen velen onder ons het grootste deel van de dag al zittend achter hun bureau door. Zonder dat we het merken, verandert ook onze houding. We zitten ineengezakt en lopen voorovergebogen, waardoor voornamelijk de lage rugspieren het zwaar te verduren krijgen. Dit kan al gauw leiden tot heel wat (lage) rugpijn.

Coaching en ondersteuning in het aanpakken van rugpijn via beweging

Samen werken we aan een gezonde rug

Het is daarom erg belangrijk dat je een goede houding aanneemt en alle dagdagelijkse beweging op een juiste manier leert doen. Een gezonde rug vormt immers een belangrijk onderdeel van je algemene gezondheid. Een eerste kennismaking gebeurt tijdens een volledig gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarna voorzien we coaching waarbij een bewegingsdeskundige uit ons dynamisch team je wetenschappelijke kennis bij brengt en jou specifieke spierversterkende oefeningen aanleert. Ze maken daarbij steeds gebruik van onze unieke methode. Zo leer je een juiste (zit)houding aannemen en trainen we samen jouw rugspieren. Sterkere spieren zorgen ervoor dat je rug ontlast wordt. En al deze elementen helpen mee rugpijn te verminderen en te voorkomen. De focus ligt op gewoonteverandering. Je houding en regelmatig uitgeoefende bewegingen zitten immers meer ingebed dan je soms zelf beseft. Stap voor stap begeleiden we je naar een gezonde, sterke rug! Interesse? Neem zeker contact met ons op!


Samenwerken met R2i is een plezier. Inhoudelijk sterk en altijd enthousiast. Je gaat met energie weg na een overleg. Chapeau!

-Koen Dewit-


De methode van Ready2improve heeft mij echt geholpen. Ik had al van alles geprobeerd, maar niets werkte. Toen leerde ik het team van R2i kennen. Met hen ging ik echt vooruit en vooral, ik voelde mij gesteund! En ook thuis had ik zin om er voor te gaan! Echt super!

-Leen-


Als zelfstandige en zaakvoerder van een internationaal bedrijf, EuroMedix en als FamilieVader heb ik een vrij hoge druk in mijn leven. Door middel van een goede basis op mentaal en lichamelijk vlak, is een mens in staat om vele dingen te bereiken. Het is dan ook mijn bewuste keuze om mijn prioriteiten te leggen bij een gezonde geest in een gezond lichaam, “Mens sana in corpore sano".
Met de overtuiging aan deze essentiële basis continu te willen werken, heb ik contact opgenomen met Ready2improve. Reeds na enkele luttele weken merkte ik een gestade vooruitgang. Ready2improve biedt met zijn coaching op het mentaal, sportieve en nutritionele vlak die extra meerwaarde die het verschil maakt. Met name uit zich dat in ondermeer een verhoging van efficiëntie, een verhoging van de stressdrempel en reduceren van stressoren, meer voldoening bij hetgeen men doet en een groter algemeen welvoelen (Wellness).

Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op zijn “improve coaches" beroep te kunnen doen.

-Mario-

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

In het kader van het actieplan ‘K.U. Leuven beweegt’ was Wouter Goris verantwoordelijk voor het opleiden van sportpromotoren. Uit hun reacties stelden wij vast dat men tevreden was over de inhoud en de vorm van de workshops.
Wouter Goris was, volgens mij, dankzij zijn enthousiasme en positieve uitstraling de gepaste persoon om onze sportpromotoren op te leiden.
-- Jos Van Neck (VGM-consulent, K.U. Leuven)