Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Pijn achter de rug

Maak je rug sterk door beweging!


Neem zeker contact met ons op voor jouw gratis kennismakingsgesprek!

Gezonde gewoontes kunnen rugproblemen verhelpen

Ook bij rugklachten spelen slechte gewoontes een belangrijke rol. De hele dag door doe je activiteiten die jouw rug op een of andere manier belasten: zitten, lopen, bukken, tillen, ... De manier waarop je deze bewegingen uitvoert, is cruciaal. Bovendien brengen velen onder ons het grootste deel van de dag al zittend achter hun bureau door. Zonder dat we het merken, verandert ook onze houding. We zitten ineengezakt en lopen voorovergebogen, waardoor voornamelijk de lage rugspieren het zwaar te verduren krijgen. Dit kan al gauw leiden tot heel wat (lage) rugpijn.

Coaching en ondersteuning in het aanpakken van rugpijn via beweging

Samen werken we aan een gezonde rug

Het is daarom erg belangrijk dat je een goede houding aanneemt en alle dagdagelijkse beweging op een juiste manier leert doen. Een gezonde rug vormt immers een belangrijk onderdeel van je algemene gezondheid. Een eerste kennismaking gebeurt tijdens een volledig gratis én vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarna voorzien we coaching waarbij een bewegingsdeskundige uit ons dynamisch team je wetenschappelijke kennis bij brengt en jou specifieke spierversterkende oefeningen aanleert. Ze maken daarbij steeds gebruik van onze unieke methode. Zo leer je een juiste (zit)houding aannemen en trainen we samen jouw rugspieren. Sterkere spieren zorgen ervoor dat je rug ontlast wordt. En al deze elementen helpen mee rugpijn te verminderen en te voorkomen. De focus ligt op gewoonteverandering. Je houding en regelmatig uitgeoefende bewegingen zitten immers meer ingebed dan je soms zelf beseft. Stap voor stap begeleiden we je naar een gezonde, sterke rug! Interesse? Neem zeker contact met ons op!


Samenwerken met R2i is een plezier. Inhoudelijk sterk en altijd enthousiast. Je gaat met energie weg na een overleg. Chapeau!

-Koen Dewit-


De methode van Ready2improve heeft mij echt geholpen. Ik had al van alles geprobeerd, maar niets werkte. Toen leerde ik het team van R2i kennen. Met hen ging ik echt vooruit en vooral, ik voelde mij gesteund! En ook thuis had ik zin om er voor te gaan! Echt super!

-Leen-


Als zelfstandige en zaakvoerder van een internationaal bedrijf, EuroMedix en als FamilieVader heb ik een vrij hoge druk in mijn leven. Door middel van een goede basis op mentaal en lichamelijk vlak, is een mens in staat om vele dingen te bereiken. Het is dan ook mijn bewuste keuze om mijn prioriteiten te leggen bij een gezonde geest in een gezond lichaam, “Mens sana in corpore sano".
Met de overtuiging aan deze essentiële basis continu te willen werken, heb ik contact opgenomen met Ready2improve. Reeds na enkele luttele weken merkte ik een gestade vooruitgang. Ready2improve biedt met zijn coaching op het mentaal, sportieve en nutritionele vlak die extra meerwaarde die het verschil maakt. Met name uit zich dat in ondermeer een verhoging van efficiëntie, een verhoging van de stressdrempel en reduceren van stressoren, meer voldoening bij hetgeen men doet en een groter algemeen welvoelen (Wellness).

Ik merk dat de coaching door Ready2improve bij het bereiken van mijn doelstellingen essentieel is. Het geeft een versterkt gevoel om steeds op zijn “improve coaches" beroep te kunnen doen.

-Mario-

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Ik ben nu bijna 2 maanden gestopt met roken. het lijkt wel een eeuwigheid. Het lijkt wel alsof ik nooit gerookt heb. Waar ik vroeger een zeer bevreemd gevoel ervoer bij de gedachte om te stoppen, ervaar ik nu eerder een vreemd gevoel bij de herinnering aan het roken. En de hoofdgedachte die op zo’n momenten door mijn kop schiet moet zo iets zijn van: “Raar, ik snap niet waarom ik verslaafd geweest ben”.

Ik snap het niet, maar ik weet nog wel heel goed waarom ik wilde stoppen, niet alleen deze keer maar de 2 voorgaande keren. Het is namelijk de pijn die me steeds heeft aangezet om definitief te stoppen, de pijn van een longontsteking of een acute bronchitis. Noch de foto’s op pakjes sigaretten, noch de zwarte longen van körper hebben met ooit kunnen bekoren om de sigaret aan de haak te hangen. Maar dus wel de diepe pijn in mijn longen tijdens een hoest waarin ik leek te stikken, het zielige gevoel dat dan overblijft wanneer je met rood doortraande ogen, buiten adem, narochelend en met een befluimde zakdoek op bed zit na te hijgen en het minder fraaie toekomstbeeld dan dan automatisch door je kop schiet. Wat geeft me hoop om dit vol te houden? Wel, daar moet ik niet zolang over nadenken:

- Elke hoest die de belofte inhoud van een zuivere long.
- Het gevoel dat ik met sportbeoefening terug kan opbouwen en dat sport niet enkel meer dient ter compensatie. Het geeft mee een zeer vrij gevoel terug te kunnen sporten met dat uitgangspunt.
- De goedkeurende blik van Marie als ze polst naar mijn rooksctiviteiten en ik quasi nonchalant kan zeggen dat ik nog steeds gestopt ben, alsof het een evidentie is.
- Nu ja, het meest basale gevoel dat momenteel bij me overheerst is effectief een gevoel van evidentie. Raar idee, maar het is er. Ik wil uiteindelijk ook van dit gevoel af. Eigenlijk zou het gevoel volledig moeten opgaan in een way of life zonder sigaretten waar niet-nooit weer wordt bij stilgestaan. En dat lukt beter en beter. De gedachte-het gevoel steekt minder en minder frequent de kop op en dat stemt me hoopvol.

Samengevat: Waarom?
- Voor mijn gezondheid
- Voor Marie (mijn dochtertje)
- Voor mijn geluk

-- Lee