Samen op weg naar een gezonde levensstijl

Ready2improve begeleidt individuen, groepen en bedrijven naar een gezonde levensstijl en beter presteren

Particulieren Bedrijven

Rookstop


Neem zeker contact op voor een eerste kennismaking!

Stoppen met roken: enkel voordelen voor je gezondheid!

Inderdaad, roken is ongezond. Vandaar dat stoppen met roken één van de mooiste cadeaus is die je je eigen lichaam kan geven: stoppen met roken levert je enkel voordelen op! Al na 20 minuten zijn de eerste tekenen van verbetering aanwezig: je bloeddruk daalt, je handen en voeten zijn beter doorbloed en krijgen dus in de winter minder snel koud, … Sommige zaken herstellen wat trager dan andere, maar laat je niet ontmoedigen: de lijst van voordelen is eindeloos en maakt dat het zeker de moeite loont om te stoppen. De leuze luidt: 'hoe vroeger hoe beter', maar het is nooit te laat om de stap te zetten! Interesse? Neem zeker contact met ons op!

Onze tabakoloog helpt je door de moeilijke momenten heen

Vaak vrezen we echter dat we last zullen krijgen van afkickverschijnselen en dat we zullen blijven hunkeren naar de sigaret. Als je stopt met roken is de kans inderdaad groot dat je het soms moeilijk zal krijgen. Dat hoort nu eenmaal bij de overgang van roker naar ex-roker. Toch valt dit meestal beter mee dan verwacht zeker met professionele begeleiding van een erkend tabakoloog uit ons dynamisch team. Samen zoeken wij naar oplossingen en technieken om de moeilijke momenten te beperken en deze sneller en vlotter door te komen. Hierbij maken we steeds gebruik van onze unieke methode. We verhogen je motivatie om vol te houden. Je zal merken dat er een pak van je schouders valt en dat het de moeite loont om rookvrij verder te leven. Stop nu met roken: het helpt je langer en vooral ook kwaliteitsvoller te leven, iets waar we toch allemaal naar streven. Iedereen die stoppen met roken zinvol vindt, is welkom voor een eerste kennismaking. Je hoeft nog niet gestopt te zijn, maar uiteraard zijn stoppers die het moeilijk hebben ook welkom.


Ik ben nu bijna 2 maanden gestopt met roken. het lijkt wel een eeuwigheid. Het lijkt wel alsof ik nooit gerookt heb. Waar ik vroeger een zeer bevreemd gevoel ervoer bij de gedachte om te stoppen, ervaar ik nu eerder een vreemd gevoel bij de herinnering aan het roken. En de hoofdgedachte die op zo'n momenten door mijn kop schiet moet zo iets zijn van: “Raar, ik snap niet waarom ik verslaafd geweest ben".

Ik snap het niet, maar ik weet nog wel heel goed waarom ik wilde stoppen, niet alleen deze keer maar de 2 voorgaande keren. Het is namelijk de pijn die me steeds heeft aangezet om definitief te stoppen, de pijn van een longontsteking of een acute bronchitis. Noch de foto's op pakjes sigaretten, noch de zwarte longen van körper hebben met ooit kunnen bekoren om de sigaret aan de haak te hangen. Maar dus wel de diepe pijn in mijn longen tijdens een hoest waarin ik leek te stikken, het zielige gevoel dat dan overblijft wanneer je met rood doortraande ogen, buiten adem, narochelend en met een befluimde zakdoek op bed zit na te hijgen en het minder fraaie toekomstbeeld dan dan automatisch door je kop schiet. Wat geeft me hoop om dit vol te houden? Wel, daar moet ik niet zolang over nadenken:

  • Elke hoest die de belofte inhoud van een zuivere long.
  • Het gevoel dat ik met sportbeoefening terug kan opbouwen en dat sport niet enkel meer dient ter compensatie. Het geeft mee een zeer vrij gevoel terug te kunnen sporten met dat uitgangspunt.
  • De goedkeurende blik van Marie als ze polst naar mijn rooksctiviteiten en ik quasi nonchalant kan zeggen dat ik nog steeds gestopt ben, alsof het een evidentie is.
  • Nu ja, het meest basale gevoel dat momenteel bij me overheerst is effectief een gevoel van evidentie. Raar idee, maar het is er. Ik wil uiteindelijk ook van dit gevoel af. Eigenlijk zou het gevoel volledig moeten opgaan in een way of life zonder sigaretten waar niet-nooit weer wordt bij stilgestaan. En dat lukt beter en beter. De gedachte-het gevoel steekt minder en minder frequent de kop op en dat stemt me hoopvol.

Samengevat: Waarom?

  • Voor mijn gezondheid
  • Voor Marie (mijn dochtertje)
  • Voor mijn geluk

-Lee-


Wij vonden het een positieve ervaring en een goede hulp die nodig is naast je eigen wilskracht.

-Rob-


We hadden op voorhand verschillende redenen om te stoppen met roken maar de grootste was waarschijnlijk onze kinderwens. Ik wilde vooral geen rokende zwangere vrouw worden maar had bang dat het van de ene dag op de andere niet zou lukken. Mijn vriend wilde me in de eerste plaats steunen door mee te stoppen. De sessies met onze coach Johan hielpen mij omdat ik mijn ervaringen kon delen en Rob had vooral nood aan de wetenschappelijke achtergrond die we meekregen. Drie maanden nadat we gestopt waren kregen we de grootste motivator die we ons konden bedenken om vol te houden... we waren 7 weken in verwachting!

-Kim-


Onze gesprekken hebben mij geholpen om op een positievere manier te denken. Ik ben fier over mezelf en over mijn realisaties tot nu toe. Door positiever te denken, kom ik tot de vaststelling dat ik meer karakter heb dan ik zelf dacht.

-Michel-


Start to run, start to swim, start to van alles en nog wat zijn aan mij voorbijgegaan.
Start to stop gelukkig niet. En ook al lijkt Wouter niet op Evy Gruyaert, hij heeft toch ook zijn kwaliteiten.
Ik ben nog steeds elke dag blij dat ik hieraan begonnen ben en dat ik voor professionele begeleiding heb gekozen.

-Stephen-


Eind 2006 kwam ik tot één grote conclusie: mijn levensstijl moet veranderen. Niet roken, gezonder en regelmatiger eten en meer sporten! Dan maar naar wouter, tot dan nog kotgenoot. Wel, de drie doelstellingen hierboven zijn meer dan geslaagd. De kilo's vloegen er niet af, maar fitter ben ik wel. Ik kijk niet meer op tegen een uur of meer sporten.
Natuurlijk praten we regelmatig over mijn vierde nog niet vermelde doelstelling: topscheidsrechter worden. Op het open european championship voor 19-jarigen in Goteborg bewees ik fysiek en mentaal meer dan ooit klaar te zijn.
Alles kan beter, dus bouwen we stilaan verder naar een topconditie die in de topsport dan ook vereist is.

-Angelo-

Bekijk alle thema's uit ons aanbod:

Tijdens onze twee afgelopen Sint-Elooisfeesten legden we onze eieren in het mandje van Ready2improve. Hun aanbod aan keuzemogelijkheden voor een dergelijk feest met een honderdtal personen zijn gevarieerd en aangepast naar de wensen van de klant. Het eerste jaar hielden we een evenement met volksspelen, waarbij R2i zorgde voor een mooie locatie in de buurt, alle mogelijke volksspelen (en dat waren er veel) en een walking dinner. Alles verliep vlekkeloos. Het jaar nadien opteerden we voor een ‘Masterchef’, waarbij onze collega’s in groepjes werden onderverdeeld en zélf de handen uit de mouwen mochten steken om te koken voor een jury. Qua organisatie en opvolging waren de mensen van R2i behulpzaam. Ze zorgden ervoor dat alles wederom vlekkeloos verliep, buiten de vele vlekken die onze collega’s maakten. :-)

-- Tom Verhavert (Electrabel)